Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проект на документ Допълление номер 15 към договора за транзитна газ, с което на практика българската газопреносна мрежа се предоставя за целите на "Южен поток" и на практика се заобикаля европейското законодателство, представиха днес в студиото на бТВ десният Мартин Димитров и ютистът Петър Славов.

Излиза, че националната ни мрежа е собственост на "Булгартрансгаз". Още на първата страница откриваме няколко "интерсни" неща, каза адв. Славов. Като това, че "Южен поток - България" АД било заявило желание да се присъедини към националната газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз". Това означавало съединяване на двата газопровода, за да може формално да се каже, че частта, която е в България, е част от националната мрежа.

Въпросът, според юриста е, има ли нещо подписано, след като има проект на документ и заявление от страна на "Южен поток - България". 

Мартин Димитров пък допълни, че документите, подготвени в края на миналата година, е трябвало да бъдат подписани следващата седмица и така да се реализира проектът въпреки, че формално в момента е замразен под натиска на Брюксел.

"Имаме апел министър Щонов незабавно да се върне в министерството и спешно да разпространи забраната за работа по проекта, която е изпратил вече на БЕХ, на всички дъщерни дружества и свързани предприятия, включително на  "Булгартрансгаз"", призова Димитров.

По думите му България рискува евросанкции, ако не го направи.

ДКЕВР е съгласувал присъединяването на мрежата на бъдещия газопровод към националната, пишело още в документа като е оставено празно място там, където ДКЕВР уж трябва да е дал съгласие.

"Редица държавни институции са подготвили всички документи "Южен поток" да стане по другия начин", заключи Димитров.

Ключови думи

Коментари

Продажници!

Любопитен

Газопроводите в съвременният свят са като кръвоносна система- от голяма тръба към по-малки разклонения до всеки дом. По пътя си имат само тръби и компресорни станции. В тази връзка искам да задам няколко въпроса: 1. За колко време ,газа пуснат от Русия ще дойде до България и Европа/ според мен за няколко часа/ ? 2. Може ли по тръбите да се пусне силна радиоактивна газ, която да достигне всеки дом и какви са мерките ако това се случи? 3.Може ли по тръбите да се пуснат с газта отровни вещества и газове, които да предизвикват задушаване, обриви, алергии? 4.Може ли да се пускат през интервали от време вещества/ основи, киселини, нано частици/, които да поразяват най-тънките тръби до жилищата, с цел да се руши икономиката на дадена страна и се плащат високи неустойки по сключени договори? Русия навремето искаше да купи цялата газопреносна система на България, но не можа. След това искаше да охранява“ Южен поток“ със свои войски. Цялата газопреносна система беше изградена така, че газта да върви само в една посока.Сега, когато Европа не иска този проект и санкционира Путин заради Украйна, руснаците напук на всичко искат да ни продават газ.Защо? Европа и Америка нека дават луди пари за противоракетен щит, ние ще ги ударим за няколко часа през двата газопровода на връх нова година. Примитивно но ефективно . Нали?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.