Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Организаторите на Откритото първенство на САЩ са готови да направят нарушение на правилата, като поканят за участие 15-годишната местна тенисистка Кори “Коко” Гоф, информира БГНЕС. На "Уимбълдън" тийнейджърката отстрани сънародничката си Винъс Уилямс, словенката Полона Херцог, словачката Магдалена Рибарикова и още три тенисистки в квалификациите.

Съгласно правилата US Open не може да предостави на Гоф уайлд кард, тъй като на 15-годишна тенисистка се полагат само три покани за участие, а тя вече ги е използвала. Говорителят на американската тенис асоциация (USTA) Крис Уидмайър обаче потвърди пред "Ню Йорк пост", че за Гоф ще бъде направено изключение.

“Ние се надяваме да видим Коко в основната схема. Тя покори сърцата на феновете в нашата страна с представянето си на "Уимбълдън". Не толкова често за млади спортистки говорят всички”, отбеляза Уидмайър.

Женската тенис асоциация (WTA) в същото време потвърди, че няма да протестира срещу решението на USTA да заобиколи правилата.

Организаторите на Откритото първенство на САЩ оповестиха, че тази година наградният фонд на турнира ще бъде рекорден. Общата сума, която ще си поделят тенисистите, е 57 млн. долара.

Победителите при мъжете и жените ще заработят по 3,85 млн. долара, което е с 50 000 повече от миналата година. Отпадналите в първи кръг тенисисти ще приберат по 58 000 долара. Шампионите на двойки ще получат 740 000, а дуетите, непреминали първи кръг - по 17 000.

Наградният фонд ще стане най-висок не само в историята на Откритото първенство на Щатите, но и в сравнение с трите други турнира от Големия шлем. US Open стартира на 26 август и ще продължи до 8 септември.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.