"Левски" разби "Дунав" (Русе) с 4:1 като гост в последния мач от първия кръг на efbet Лига (Първа лига). След победата и силната игра в Лига Европа срещу "Ружомберок", "сините" направиха отличен двубой и на родна земя.

Давиде Мариани откри в 15-ата минута, а в 38-ата Станислав Иванов удвои. 

Ахмед Ахмедов върна надеждите на домакините в 46-ата, но "Левски" не си позволи спад. В 64-ата Мариани бе точен от дузпа, а в 80-ата и Паулиньо се разписа.

Така до момента Петър Хубчев е с два от два успеха начело на "Левски". В четвъртък тимът играе реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа (2:0 в Словакия).

"Левски" днес излезе изцяло в черно - за първи път в своята история. Двубоят се игра на много тежък наводнен терен.

В първата по-интересна атака Мариани откри резултата. В 22-ата Станислав Костов пропусна да удвои с глава. Последва негов удар в гредата.

В 38-ата вратарят на русенци Благой Макенджиев, който имаше добри изяви до момента, сбърка при изнасянето на топката и бързо бе наказан от 20-годишния Станислав Иванов.

Второто полувреме започна с голям гаф и в "синята" отбрана, така Ахмедов направи мача отново интересен. Пролича обаче, че "Дунав" трудно ще стъжни живота на столичния тим.

Напрежението се покачи и на терена се стигна до нервни изблици. В 63-тата Станислав Иванов изработи дузпа, реализирана от Мариани. Малко след това Хубчев замени швейцареца и той не остана доволен.

"Левски" вече имаше пълна доминация. Паулиньо направи победата по-убедителна, а можеха да паднат и още голове.

Отборът от "Герена" оглави класирането с три точки и най-добра голова разлика.