Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Франция Еманюел Макрон пристига на работна визита в Белград в понеделник, а по време на посещението му Сърбия и Франция ще подпишат 20 споразумения, пет от които в сферата на въоръжението и военното сътрудничество, предава сръбската редакция на портала „Спутник“.

Заместник-министърът на отбраната на Сърбия, отговарящ за Сектора за материалните ресурси, Ненад Милорадович заяви пред обществената телевизия РТС, че Сърбия и Франция имат подписано споразумение за стратегическо партньорство и вече си сътрудничат, съобщава "Фокус".

Той припомни за закупените от страната му вертолети „Еърбъс“. Преди две години френските производители са закупили стотици оптоелектронни устройства, а Милорадович посочва, че сътрудничеството се прилага за продукти от най-високо технологично ниво. Той съобщи, че ще бъдат подписани три меморандума за разбирателство и че те ще се отнасят до радарни и електронни системи, но също и за сътрудничество в производството и поддръжката на тези системи в Сърбия.

Когато става въпрос за закупуване на нови оръжейни системи, Милорадович казва, че по-специално става дума за системата за противовъздушна отбрана "Мистрал", която според него е една от най-добрите в света. Планирано е тази система да бъде интегрирана в системата PASARS, което значително ще увеличи възможностите на армията на Сърбия. Милорадович подчертава, че това са най-новите технологии и че стратегическата цел е сръбските въоръжени сили да бъдат оборудвани с тях и, доколкото е възможно, да повиши възможностите им да реагират на съвременните заплахи.

"Това е правилният път за запазване на мира и стабилността в региона," каза сръбският заместник-министър на отбраната.

Той добавя, че наред с всичко това, приспособяването на сръбската индустрия ще й позволи да участва в световната технологична напревара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.