Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред БНТ, че една от политическите му цели е да защитава гражданите на България. включително от българското правителство.  Именно за това според него европейският мониторинг над съдебната система у нас трябва не само да бъде запазен, но дори да се засили.

Кънев заяви, че за "Демократична България" оснопоплагащ е "общия европейски правосъден механизъм". Според него "мониторингът на съдбените системи където се нарушават правата на гражданите" трябва "да бъде запазен и засилен".

"Едно голямо различие между ГЕРБ и "Демократична България". Аз лично вярвам и нашите избиратели вярват, че мониторингът е механизъм за защита на правата на българските граждани. Българското правителство не гарантира независимост на съдебната система. Съдебната система не гарантира вътрешна независимост на съдиите и прокурорите. Това са гаранции за всеки един от нас, че живее в правова държава. Когато правителството не дава тези гаранции ние ги търсим от ЕС.  Гражданите трябва да бъдат защитени от властта. Това е много важен елемент от демокрацията. Боря се за това мониторинага да бъде по-силен. Аз защитавам гажданите на България, включително от правителството", заяви Кънев.

Според него не би трябвало да има проблем, че има хора с различно виждане, включително за националния интерес на България.

"Ние не сме тоталитарна държава. В европейския парламент представялвам интересите на хората, които са дали доверие на "Демократична България" и на мен лично", заяви Кънев.

Според него ЕНП трябва да се промени и "по-малко да прилича на партиите на Борисов, Орбан, Груевски" и повече да прилича на запдноевропейските примери.

Кънев заяви, че "Демократична България" ще се регистрира за местните избори на централно ниво, но във всяка община ще има различна стратегия. 

"Ако има вярно решение няма община, в която да не може да се спечели", каза Кънев.

И уточни, че това може да стане в червени крепости, в смесени райони и дори в София. Според Кънев управляващите отменят машинното гласуване, защото основните партии се представят зле в този вот, за разлика от "Демократична България". Той заяви, че основните партии искат да продължат "старите мушенгии" с броенето на бюлеитините в секциите.

Кънев коментира и факта, че "Фолксваген" предпочете Турция пред България.

"Силно е изкушението е да се нахвърлим на правителството. Малко по-балансирано, да не партизираме. Очевидно е, че причини има много. По всяка вероятност важен фактор е ключовото присъствие на Катар като инвеститор във "Фолксваген". Най-важния фактор е, че в България няма достатъчно кваилифицирана работна ръка. най-вероятно това е съществения проблем. Има загуба на кадри с техническо образование в посока Западна Европа. Трябва да си дадем сметка, че за да има такива инвеститиции на големия частен бизнес е необходимо българското общество да инвестира много повече в образованието на гражданите си", заяви Кънев.

Коментари

Тоя бунак...

Преди изборите: "В обещание съм да не подкрепя кабинет на Борисов" След изборите: "Ето, правителство на Борисов, на ти тия 16 милиарда да си купиш и следващите 5". Скрий се при останалите задници в ЕП и не си показвай суратя тука, продажен г.з.

Колкото за мечтите за "местни избори",

наследниците на Каракачанов, Янчулев и Мафиянски не знам на какво се надяват. София стана автоталибанска кочина заради батковците на тоя муньо и заради гербавите му партньори, на които той се кланя да не би да го изхвърлят от бърлогата с вход откъм ул. "Кърниградска". На миналите избори ръбатите си избраха една районна кметица - Ачкова - в Средец. Някой да е чул да е направила нещо там? Даже няколкото вечни локви по Левски и Нансен не може да оправи, за провали като ремонта на Графа да не говорим... Некомпетентност и бездействие, това са двете умения на "грацката десница". Никой не ви ще тук, бегом обратно на село.
 's picture

Kovatz

До "бунака" Курбат

Щях да се притесня, ако бунак като теб харесва Р. Кънев! Но сега съм спокоен.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

"Едно е да строиш магистрали и да санираш панелки,

друго е да строиш европейска, а не руска България!" Като враг на ЕС, Русия не иска Западът да прави инвестиции в България. Най-безшумният начин за това е в България да има дефицит на образовано население. Като руски послушко Борисов не защити народа си. Чрез целенасочената от олигарси, мафиоти и ограбващи ни ряуснаци бедност, крадливост и беззаконие, правителствата изгониха милиони българи от България. И в България драстично намаля квалифицираната работна сила. От тритае големи етноси в България българският се топи най-ускорено, поради което държавата циганее. Кой нормалаен бизнес ще иска да прави мащабна, дългосрочна и стратегическа инвестиция в циганееща, боледуваща и с несигурна европейска ориентация България? Първо трябва да спрем кадровите течове, а после да инвестираме в образованието. Често се оправдаваме с малката си държава. Словакия, 5,4 млн. население. Има три автомобилни завода, изгражда се четвърти. Автомобоилната индустрия генерира 26 млрд. евро износ за година. Директно и косвено секторът осигурява 250 хиляди работни места. Да не говориме пък за Унгария, Чехия. Словакия също като нас не мрази Русия, но е осъзнала, че руските и словашките интереси не са едно и също нещо. Докато ни управляват продали се политици, докато руснаците се месят силово в българските дела, така ще е и ще става по-зле. ДБ в момента е единствената алтернатива на сегашното мизерно статукво. Електорално обаче е слаба, не заради политическата си програма, не заради кадрите си, а заради инертния и рахитичен народ. Особено изостанали и слаби са столичани. Истински политически сънливци. Не могат да разбаерат, че докато ДБ не се намеси осезаемо в управлението, кражбите ще растать, защото матрицата ГЕРБ ще произведе нови Цветановци, Деляновци.Не могат да разберат, че мониторингът над Съдебната система ги пази от .произволите на властта. Пост скриптум. Младите гоцеделчевци апелират ДБ да се активизира. ДБ да настоява за оставката на Кошлуков. Да проведе пресконференция по този проблем с участие на изтъкнати дейци на културата, науката по възможност и с участието на г-н Николай Босия. Да организира поне в големите градове подписка срещу назначаването на морално нестабилния Кошлуков!

Факт:

"Най-безшумният начин за това е в България да има дефицит на образовано население." Въпроз - защо СДС-то опоска и унищожи образователната система с политиката си в началото на 90-тте и по време на Костовия режим?
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Поздравление

за коментара на г-н Delchev!
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Добро

изказване и на колегата Kovatz!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.