"Пари Сен Жермен" обяви, че ще предприеме "необходимите мерки" срещу една от големите си звезди - Неймар. Бразилецът още не се е явил на започналата вчера предсезонна подготовка на парижани.

Това само подсили спекулациите, че най-скъпозакупеният футболист в света се е запътил към изхода на "Парк дьо Пренс". Говори се за завръщане в "Барселона", а доскоро интерес проявяваше и "Реал" (Мадрид).

ПСЖ излезе със съобщение за закъснението на Неи.

"Той може да си тръгне от ПСЖ, стига да получим оферта, която удовлетворява всички, коментира пък спортният директор на гранда Леонардо пред в. "Паризиен". - До момента до нас не е достигало предложение, нито пък сме коментирали цената. Нашият клуб разчита на играчи, които искат да останат и да градят нещо голямо."

Пред "Фокс спортс Бразилия" бащата на звездата обясни, че той е закъснял, тъй като поел ангажименти още преди година и трябвало да ги изпълни. Щял да се присъедини към отбора чак на 15 юли.

Неймар премина в "Пари Сен Жермен" преди две години за рекордните до днес 222 милиона евро. На толкова възлизаше откупната клауза в договора му с "Барселона". Арабските собственици на ПСЖ разчитаха той да донесе титлата в Шампионската лига в Париж, но в два сезона това не се случи - тимът отпадаше рано.

През миналата седмица президентът на "Барселона" Жозеп Бартомеу заяви, че Неймар иска да напусне френския шампион. Според медии в Каталуня нападателят бил готов да намали заплатата си с цели 12 милиона евро годишно, само и само да се завърне на "Камп ноу".

До момента Барса привлече Френки де Йонг и преговаря с "Атлетико" (Мадрид) за Антоан Гризман, откупната клауза на когото е на стойност 140 милиона евро. Клубът почти загуби битката за Матайс де Лихт, който е много близо до "Ювентус".