Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков с първо управленско решение: да се създаде специална дирекция "Спорт" в националната телевизия. Предложението гласи още начело на тази дирекция да застане журналиста Сашо Йовков. Последният бе прекият конкурент на Кошлуков за поста на върха в БНТ. Той получи два гласа от членовете на СЕМ, а Кошлуков - 3. 

Шефът на обществената телевизия вече официално встъпи в длъжност. Той е внесъл новата си идея за разглеждане от Управителния съвет на медията. 

Към момента спортът по БНТ е част от дирекция "Информация". Журналистите, занимаващи се с тематиката, са обособени в отделен продуцентски център "Спорт".

"Проведох разговор с генералния директор още вчера, днес имаше продължение и приех предложението. Идеята спортът да бъде отделна дирекция в БНТ, на базата на опита, който аз самият съм натрупал, си заслужава. Най-вече екипът, който се занимава със спорт в БНТ, го заслужава", каза пред Клуб Z Сашо Йовков.

Той обясни, че ако предложението на Кошлуков за структурната промяна бъде прието от Управителния съвет на обществената медия, то екипът на дирекция "Спорт" ще отговаря не само за спортните новини във всички канали на БНТ, но и за реализация на публицистика и други рубрики и предавания в сферата на спорта. Както и най-добра реализация на потенциала, който БНТ има, с това, че притежава скъпи права за излъчване на спортни събития. 

Националната телевизия има отделна програма със спортно-развлекателна насоченост. Това е каналът БНТ 3, който започна излъчване през 2014 г. под името „БНТ HD“ и първоначално предаваше в HD качество програмата на БНТ 1. Това се случи за първи за Световното първенство по футбол 2010, а след това - за Евро 2012 и Летните олимпийски игри същата година. От 6 февруари 2014 г. БНТ HD стартира самостоятелна програмна схема - като спортно-развлекателен канал. Това се случи по време на Зимните олимпийски игри в Сочи. През есента на 2018 г. бе взето решение каналът да се кръсти БНТ 3, а спортната му програма включва тенис от турнира "Ролан Гарос" от Големия шлем, биатлон, ски алпийски дисциплини, футбол от турнира "Лига Европа", купата на конфедерациите по футбол и други.