Британският принц Хари и съпругата му Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, кръстиха днес малкия си син Арчи в тесен семеен кръг. Те публикуваха изявление и две снимки след събитието, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Тази сутрин синът на херцога и херцогинята на Съсекс, Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, бе кръстен в тесен семеен кръг в частния параклис в замъка Уиндзор на служба, изнесена от архиепископа на Кентърбъри, Джъстин Уелби", написаха Хари и Меган на официалния си акаунт в Инстаграм,

Двойката публикува групова снимка с гости, включително по-големия брат на Хари, принц Уилям, и съпругата му Кейт, херцогинята на Кеймбридж, в гостна на замъка, която е една от официалните резиденции на кралица Елизабет Втора близо до Лондон.

Майката на Меган, Дория Рагланд, и бащата на Уилям принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол, може да се видят на цветната снимка.

Лейди Сара Маккоркодейл и лейди Джейн Фелоуес, двете по-големи сестри на майката на Хари, покойната принцеса Даяна, също присъстват на семейната снимка.

93-годишната кралица отсъстваше, както се очакваше, след съобщения, че е имала друг ангажимент.

Кралското семейство публикува втора, черно-бяла снимка на Хари, на 34 години, и на 37-годишната Меган, която държи Арчи, роден на 6 май, на открито в Розовата градина в замъка Уиндзор.