Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Франция днес измери за първи път в историята си рекордно високата температура от 45,1 градуса Целзии, предаде АФП.

Това стана в селището Вилвией, в южния департамент Гар.

В същото време жегата взе първите си жертви в Европа, предаде Би Ти Ви. Двама души починаха от топлинен удар в Испания.

По-рано днес страната счупи абсолютния температурен рекорд, след като в 13,48 ч. (14.48 ч. българско време) в град Карпентрас, в южната част на страната, бяха измерени 44,3 градуса по Целзий, съобщи за Франс прес метеорологичната служба "Метео Франс".

"Това е историческо", коментира метеорологът Етиен Капикян, отбелязвайки, че до края на деня рекордът отново може да бъде подобрен. 

Предишният рекорд, 44,1 градуса, датираше от 12 август 2003 г. Той бе регистрирани в Сен Кристол ле-з-Але и Конкерак, също в Южна Франция.

Според метеоролозите невижданата гореща вълна над Западна Европа идва от Сахара и пикът й е бил днес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.