Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Конкурсите за пет от общо 6 мултиплекса у нас почти сигурно ще бъдат отменени и ще трябва да се проведат нови тръжни процедури, научи Клуб Z. Тази информация е коментирана неофициално от юристи на делото Европейската комисия срещу България. Днес Съдът на европейските общности в Люксембург заседаваше по темата за цифровите разрешителни.

Самият факт, че делото бе изключително кратко е достатъчно показателен, че на съдиите всичко по казуса им е ясно. Конкурсите ще бъдат отменени, като изключение може да бъде допуснато само за един от мултиплексите на "Тауърком", заяви източник на Клуб Z.

Европейската комисия поиска от Европейския съд да отмени конкурсите като опорочени, тъй като при провеждането им по време на управлението на Тройната коалиция и на ГЕРБ в конкурсната документация са били записани дискриминационни условия, които противоречат на европейското право.

Каква ще е окончателната присъда ще стане ясно след 1 до 3 месеца. Тогава трябва да е готов докладът на генералния адвокат на Съда на европейските общности. Неговите констатации в над 90 % от случаите стават текст на бъдещата присъда.

В медийни публикации фирмите, спечелили конкурсите за мултиплексите, често се свързват с чакащия екстрадиция за България мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Ключови думи

Коментари

Що да е първо в Клуб З? Тая новина я има във всички информационни сайтове, повечето дори преди вас я публикуваха. С каква цел са тия напъни за ексклузивност?

Clubz.bg

Материалът е публикуван вчера, можете да проверите датата и часа, към момента на публикацията е бил "първо в Клуб Z" :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.