Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза на гостуващия секретар на руския съвет за сигурност Николай Патрушев, че Израел няма да допусне Иран да се окопае на неговата северна граница със Сирия, предаде ДПА.
Той се обърна към близката съветска история, за да потърси разбиране на израелската позиция в конфликта с Иран, като припомни вероломното нападение на нацистка Германия срещу СССР през 1941 г.

"Затова аз съм сигурен, че в Русия разбират какво означава за нас един режим, който призовава за нашето унищожение - не само да ни завладее, а да ни унищожи - и всеки ден действа, за да постигне тази цел", каза Нетаняху според текста на думите му, разпространен от неговата канцелария.

И добави:

"Затова Израел няма да позволи на Иран, който призовава за нашето унищожение, да се укрепи на нашата граница, и ние ще направим всичко, за да му попречим да се сдобие с ядрено оръжие". 

Двустранната среща се състоя в рамките на двудневния американско-руско-израелски форум на високо равнище в Ерусалим, който се очаква да се фокусира върху положението в Близкия изток и особено върху Иран - заклет противник както на Израел, така и на САЩ. 
Патрушев, цитиран от ТАСС, каза преди срещата си с Нетаняху, че Русия "обръща сериозно внимание за гарантиране на сигурността на Израел".

"За да решим този проблем на практика, жизнено важно е да върнем мира и стабилността в този регион, включително и на територията на Сирия", добави той. 

В предстоящата тристранна среща освен Патрушев ще участват съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън и председателят на Съвета за национална сигурност на Израел Меир бен Шабат. Нетаняху нарече тази среща "историческа и безпрецедентна" и каза, че тя е "много важна за установяване на сигурност в Близкия изток в бурни времена".
Според ТАСС Патрушев посочил, че на срещата "Русия ще вземе предвид интересите на Иран и ще запознае с тях израелците и американците". 
На съвместна пресконференция с Нетаняху в Ерусалим вчера Болтън предупреди Иран, "да не смята благоразумието и сдържаността на САЩ за слабост", предаде БТА. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.