Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На неохраняемия плаж Камчия-север има разрушени дюни.

Това показа проверка на Министерството на туризма и на екоинспекцията във Варна. Спешната инспекция започна след подаден сигнал на природозащитници, по случая е сезирана и прокуратурата, тъй като плажът няма концесионер.

Засегнатата площ е около декар и 700, утъпкана е растителността в района, а следи от автомобилни гуми има по целия участък.

Ако се установи нарушение, и по примера, който имахме на къмпинг "Смокиня", прокуратурата, съответно след направената проверка, ще прецени дали това представлява състав на престъпление според НК, където за такива престъпления има затвор до три години и глоба до 10 000 лева, каза Ангелкова, цитирана от БНТ.

Ако нарушителите бъдат установи, те могат да бъдат глобени и по Закона за защитените територии.

Информирани са и дирекцията по кадастър, за да се види тези дюни дали са нанесени в специализираната кадастрална карта съгласно изискванията, добави министърката.

По първоначална информация част от плажната ивица попада под закрилата на закона.

Седемдневен е срокът за проверка в кадастъра, след което прокуратурата ще прецени какви мерки да предприеме. Министърката заяви, че инициираните промени в закона за Черноморското крайбрежие са свързани с опазването на дюните и неохраняемите плажове и напомни, че те са под защита и по сега действащото законодателство.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.