Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испанката Ираче Гарсия е новият председател на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (С и Д) в Европарламента.

Новината бе съобщена за Клуб Z от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Единственият съперник на Гарсия бе нейният предшественик, германецът Удо Булман. Още вчера обаче той уведоми съпартийците си в писмо, че се отказва от поста. Като мотив Булман изтъкна факта, че германските социалдемократиса претърпели сериозно поражение на европейските избори, докато колегите им от Испания са постигнали значителни успехи.

Ираче Гарсия Перес (44 г.) е от баски произход. Тя е евродепутат от 2004 г. насам. Член е на интергрупата на ЕП за правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. През последните 5 години тя оглавяваше Комисията за правата на жените и равенството на половете. Тогава Гарсия оглави и делегацията на испанските социалисти в ЕП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.