Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Г-жа Херо Мустафа е новият извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България. Информацията за нейната номинация от президента Доналд Тръмп е официално публикувана от Белия дом. Тя ще замени на поста Ерик Рубин, чиито мандат изтича.

Г-жа Мустафа е дипломат от кариерата. В момента е заместник-ръководител на посолството на САЩ в португалската столица Лисабон. Има опит и като съветник по политически въпроси в дипломатическата мисия в Индия. Във Вашингтон е работила в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия изток като зам-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Била е и директор в Съвета за национална сигурност.

Новият американски посланик е от семейство на емигранти. Херо Мустафа е родена през 1973 г. в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя е с бакалавърска диплома от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси. Познава и Балканите - говори гръцки и турски.

Работила е в неправителствения сектор в Босна, а през 1999 г. и в американското посолство в Атина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.