Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Брентът Tарант, който засне и излъчваше на живо във фейсбук как убива мюсюлмани в две джамии в Нова Зеландия, пледира невинен по всички 92 обвинения срещу него, предаде Си Ен Ен.

Двайсет и осем годишният автстралийски гражданин ще бъде съден по 51 обвинения за убийство, 40 за опит за убийство и едно по Закона за борба с тероризма.  

Тарант не присъстваше в съдебната зала - имаше постоянна жива аудиовизуална връзка с него от затвора Пареморемо в Оукланд, като адвокатът му Шейн Тейт извърши пледоарията.

Датата за начало на съдебния процес срещу обвинения е насрочена за 4 май 2020 г. Максималната присъда в Нова Зеландия е доживотната, като осъдените убийци трябва да прекарат поне 10 години зад решетките преди да могат да бъдат освободени условно.

Тарант бе арестуван на 15 март само 21 минути след първите сигнали в полицията за нападението. Почти всичките жертви загинаха по време на атаката в джамията "Ал Нур" и ислямския център на "Линуд". Двама души починаха по-късно от раните си в болница.

Това бе и най-тежкият терористичен атентат в историята на държавата. Сред жертвите има граждани от много страни - Пакистан, Саудитска Арабия, Бангладеш, Индонезия, Малайзия и други.

  Две седмици след нападението повече от 20 000 души се събраха на служба да почетат загиналите.

  През април парламентът на Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия в страната.

  Коментари

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.