Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„От 20 минути съм оператор и вече мразя фотографите“.

Тази емблематична фраза беляза преди малко повече от година старта на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев на ново поприще. След почти 25 години фотографска кариера, той се пробва като оператор. И доста бързо осъзна, че някакви "нахални фотографи" само му се мотаят пред обектива и му пречат да снима.

Но пък така стана един от първите оператори в информационните сайтове у нас, който започна да пуска живи предавания от различни събития в София и страната. Повлече крак, както се казва – работата му се превърна в стандарт, началниците на колегите от другите медии в интернет започнаха да изискват и от тях повече.

И понеже Веско е професионалист, когато се захване с нещо, го прави идеално или въобще не се занимава с него. Затова и отличията не закъсняват.

За своя видеорепортаж „Вериги в подкрепа на Босия и напрежение пред парламента“ тази вечер Веселин Боришев бе отличен във второто издание на конкурса Web Report'2019.

Тази година колегите от Dir.bg добавиха нови категории, без които съвременната дигитална журналистика би била немислима, а именно – фото-и видеопубликации.

Видеото бе снимано от Веско на  23-ия ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия, която едва не отне живота му. Тя започна с искане за оставката на вече бившия транспортен министър Ивайло Московски и приключи с подаването ѝ, макар и по други причини.

Припомнете си записа, който към днешна дата вече е гледан над 200 000 пъти в интернет:

Браво, Веско! Чакаме те в редакцията да почерпиш!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.