Случаят с отстранените шестима футболисти на "Черно море" не е за БФС, а за прокуратурата, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов днес пред журналисти. 

Футболната централа подписа нов тригодишен договор за 600 000 лева с Българския спортен тотализатор (БСТ) и получи нови топки "Адидас" от държавата, които вече пътуват към клубовете от Първа лига, Втора лига и "В" група. 

Михайлов отказа за говори за националния отбор, но поне отвърна на питане за "моряците", отстранени от клуба си след тест на полиграф преди мача с "Лудогорец" от последния кръг. Подозрението на шефовете им е, че са играли симулативно срещу ЦСКА-София.

 „Тази тема се решава от компетентните органи, а не от БФС“, каза той.

Присъствалият на брифинга спортен министър Красен Кралев беше по-словоохотлив. Той е бивш президент на "Черно море".

"Официалната информация излезе от Черно море - двама футболисти са с изтичащи договори, а трима са освободени. Щеше да има проблем, ако тези футболисти бяха картотекирани за новия сезон. Това си е решение на клуба, рече той. - В момента виждаме, че няма такова нещо, прекратени са им договорите, не участват в отбора. Това е официалната информация, всички други коментари са от медиите."

"Ако има някакъв официален сигнал, можем да го коментираме. Към момента това са фактите. Не ми е известно да има сигнал в прокуратурата, не съм уведомен за такова нещо. Не бих влизал в дебати кой да е титуляр, кой да е резерва. Следим феърплея, тези футболисти, които играха срещу "Лудогорец", са изиграли достатъчно мачове в Първа лига, за да не се смятат за резерви. За мен щеше да бъде притеснително, ако са извадени от този мач, но бяха останали част от състава на "Черно море" за следващия сезон", каза още Красен Кралев.