Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

Крайният руски националист Владимир Жириновски (68 г.) е известен със скандалното си поведение. Той неведнъж е заплашвал с линч политическите си противници, водещи журнаристки с изнасилване, искаше дори страната му да взриви атомна бома в Атлантика и така цунами да залее Великобритания.

Жириновски е в “черния списък” на ЕС – няма право да посещава държави от съюза, нито да има или ползва авоари в банки в тези страни.

Скандалният политик излага вижданията си спрямо Украйна в интервю за днешния в. “Билд”, дадено в Москва.

Верни на принципа си, че публикуваме различни мнения, дори когато не сме съгласни с тях, ви предлагаме акцентите от интервюто.

Жириновски е заместник-председател на Думата от 11 години. Той дори се кандидатира за президент на Русия на изборите през 2012 г.

На въпрос кой е виновен за сегашното положение в Украйна, той отговаря:

“През последните 23 години Украйна водеше ужасна пропаганда с антируски настроения. Там израстна ново поколение с промити мозъци, което мрази руснаците и Русия. Затворени бяха руски училища, на руснаците беше забранено да говорят на майчиния си език. (Това категорично не е вярно, дори в парламента в Киев се говори свободно руски, прави го и президентът Порошенко – бел. ред.). На власт в Украйна дойдоха прозападни сили. На тях им е нужна нацистка държава, която да е срещу Русия. За тях е особено важно хората да забравят руския език и култура. Това е битка срещу всичко, което е руско.”

По повод твърдение на Жириновски, че “главният бандит” били САЩ, той пояснява:

“Бомбардират Новорусия (Донбас в Източна Украйна – бел. ред.) с една единствена цел – нужни са територия и слуги на Киев. (САЩ нямат никаква военна намеса в Украйна – бел. ред.) Те ни провокират, търсят нов враг в лицето на Русия. САЩ извличат ползи. На тях им е нужен един нов Виетнам, нов Афганистан, за да оправдаят военните си разходи и така да излязат от кризата. На тях им е нужна продължителна война. Трябва да цари хаос, за да не знае никой какво се случва – и то за години напред.”

На въпрос за наложените санкции спрямо Русия, които засягат и Жириновски, той отговаря:

“Не усещам санкциите. Дори си пожелавам завинаги да остана в черния списък, който ми забранява пътувания из Европа. Нямам никакви намерения да ходя където и да било. Моето място е тук, в Москва, в Русия. Нямам нито пари, нито имоти зад граница. А и няма от какво да се страхувам. Всички тези санкции за пореден път показват кой действително е руски патриот. За какво са нужни санкции?”

Как вижда бъдещето на Украйна?

“В сегашния си формат Украйна като държава няма бъдеще! Мисля, че Новорусия ще се превърне в самостоятелна държава, а след това и съседните области ще намерят път за обединение и ще създадат държава, както е било преди 100 години.”

“Мрачен сценарий”, констатира интервюиращата Каролина Пайдак и пита как би изглеждала Украйна след 5 години.

Жириновски отговаря: “Ако процесите на разпад запазят сегашния си луд темп, до 2019 г. Украйна няма да е независима държава. Откровената антируска политика на украинските власти през последните 20 години доведе до нарастващо недоволство от страна на руското население в южните и източните региони на Украйна. Киев преживява ужасна криза, сътворена от него самия. Гласовете, надигащи се в Полша, Румъния и Унгария, които имат исторически претенции към тези земи, стават все по-ясни. След пет години Украйна ще се състои от 6 до 7 централни региона с население всеки от по 10-12 милиона. И това е оптимистичната прогноза.”

А какво ще стане с Русия?

“При нас всичко ще е наред”, заключава Владимир Жириновски.

Ключови думи

Коментари

Как може един евреин да бъде краен руски националист?

лора

Има и свестни евреи. Не всички са от Мусат и др.

югра

россия должна отказаться от европейской продукции потому что европейская зараза не должна присутствовать на русских прилавках пусть они сами ее жрут химия искуственое гавно

ДА

НЕ ВСИЧКИ ЕВРЕИ СА МАФЬОТИ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.