Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Статията „Мадона на 60“, публикувана в „Ню Йорк таймс“ на 5 юни, бързо предизвика интерес в медийния поток заради откровенията на поппевицата за взаимоотношенията ѝ с Харви Уайнстийн, който„преминавал границите“ в общуването им. Звездата коментира публикацията в профила си в Инстаграм – но, учудващо, темата не бе опозореният продуцент – певицата пише, че се чувства „изнасилена“ от статията на журналистката Ванеса Григориадис.

„Кара ме да се чувствам изнасилена“, написа Мадона в социалната мрежа, като направи препратка към цитат от статията. В него Григориадис припомня случай от 2015 г., когато няколко песни от албума „Rebel Heart“ изтичат онлайн по-рано от премиерната си дата. Тогава певицата използва същата метафора.

„Нямаше как да ѝ обясня, че жените в днешно време не използват тази дума метафорично“, пояснява журналистката след цитата на Мадона.

Певицата отговаря и на това в публикацията си:

„И да, позволено ми е да използвам тази аналогия, предвид че бях изнасилена на 19 години.“

Григориадис прекарва месеци наред около Мадона, получавайки ексклузивен достъп до „свят, който много хора не виждат“. Но след публикацията изпълнителката твърди, че „съжалява, че е прекарала и 5 минути с нея“:

Да кажа, че бях разочарована от статията, не би било достатъчно“.

Проблем, според нея, е това, че авторката се фокусира върху „тривиални и повърхностни теми като етноса на моите дубльори или плата на пердетата ми, както и непрекъснатите коментари за възрастта ми, които никога не биха били направени, ако бях МЪЖ“.

И наистина, 45-годишната Григориадис често коментира трудностите, които среща Мадона, поддържайки кариерата си на попзвезда, докато пише текстове, например, или репетира за наградите „Билборд“.

„На 60 сексбомбата е на една крачка от това да се превърне в биоробот“, пише журналистката в статията си.

На друго място казва:

„Осъзнах, че не мога да я питам за нещо толкова лично като менопаузата, но трябваше да повдигна темата за остаряването“.

Григориадис отчита докачливостта на Мадона и споделя, че потърсила контакт с певицата като с по-възрастна и майка, но „тя беше като кактус с бодли, които я защитават от всеки, който се приближи твърде близо, особено журналисти… Имах чувството, че не чувам истинските ѝ мисли за истинския ѝ живот“.

„Жените наистина се затрудняват да бъдат пример за други жени, дори и да възприемат позата на интелектуални феминисти – казва още Мадона в Инстаграм. – Още едно доказателство, че уважаваният „Ню Йорк таймс“ е сред основателите на Патриархата. А аз казвам: СМЪРТ НА ПАТРИАРХАТА, вплетен дълбоко в тъканта на обществото. Никога няма да спра да се боря, за да го изкореня.“

"Площад Славейков"

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.