Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кандидатът за кмет на Истанбул от опозиционната в Турция Народнорепубликанска партия - Екрем Имамоглу - води в социологическите проучвания преди повторния вот, който ще е състои на 23 юни. Данните са от 4 различни агенции, съобщават местни медии, цитирани от БТА. 

Имамоглу спечели кметските избори на 31 март, но след като партията на Реджеп Ергоган, която управлява страната, не призна резултатите, Висшата избирателна комисия отмени резултата и насрочи нови избори. Кандидат на Партията на справедливостта и развитието отново е Бинали Йълдъръм - бивш министър-председател.

Според данни на агенция "Консенсус" 50,2 на сто от гласоподавателите в Истанбул заявяват, че на 23 юни ще гласуват за Екрем Имамоглу, 48,1 на сто - за  Йълдъръм и 1,7% - за кандидати на други партии. Прогнозата гласи още, че разликата от 13 700 бюлетини в полза на Имамоглу от 31 март ще се увеличи  чувствително. Ключов за резултата от новия вот а кмет ще е вотът на избирателите на възраст до 39 г. Ръстът в прогнозните резултати за кандидата на оподицията идва от хора, които първия път са гласували за кандидати, различни от двамата водещи. 

И според анкета на социологическата агенция "Мак", извършена сред 11 000 души, Екрем Имамоглу води с около 2% пред Бинали Йълдъръм. Анкетата е проведена в периода 15-20 май.

Преднина за кандидата на Народнорепубликанска партия прогнозира и агенция "Оптимар" - прогнозният резултат е за 52% покрепа. 

Отговорен представител на "Пиар" коментира, че "психологията на масовото поведение се проявява в полза на Екрем Имамоглу", въпреки че разликите са малки и всеки от двамата основни кандидати на вота може да излезе победител от битката. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.