Нещо рядко срещано се случи на последната тренировка на "Челси" преди финала на турнира Лига Европа тази вечер срещу "Арсенал" от 22 часа. "Сините" се готвеха на Олимпийския стадион в Баку, но в края на заниманието се стигна до скандал и гневни реакции от страна на треньора Маурицио Сари.

Обикновено тези тренировки са по-скоро за опитване на терена и леко раздвижване, но снощи се видя, че в "Челси" има напрежение.

Защитникът Давид Луис и нападателят Гонсало Игуаин се сдърпаха след поредица от остри единоборства помежду си. Трябваше техни колеги да застанат на пътя им. Малко преди края на подготовката Сари хвърли шапката си на тревата и я ритна демонстративно на път за съблекалнята. Английски медии показаха това на видеозаписи.

По-късно "Челси" обяви официално, че недоволството на Сари не е било продиктувано от станалото между футболистите му - бразилец и аржентинец. Според говорителя на клуба той се е ядосал заради това, че цялата тренировка на тима е останала открита и играчите не са имали възможност да тренират заучени статични положения.

Съдбата на Маурицио Сари е неясна. Още от ранната пролет се твърди, че Роман Абрамович ще го смени - както и да свърши сезонът. В последните дни се спекулира, че колоритният специалист се е разбрал с "Ювентус", отпратил наскоро Масимилиано Алегри.

Мачът тази вечер е много вероятно да е последен в синьо за Еден Азар, който има оферта от "Реал" (Мадрид). 

"Арсенал" също имаше проблеми преди мача с невъзможността да използа Хенрик Мхитарян - клубът и футболистът решиха той да не пътува за Баку заради взривоопасните отношения между Армения и Азербайджан.

Местните власти уверяваха, че няма проблем халфът да пристигне и играе в столицата им и останаха недоволни от развръзката на казуса - заради лошата реклама за тях. Начинът, по който полицаи се отнасят с фенове на "топчиите", носещи фланелки с името на Мхитарян обаче, показва, че решението той да остане в Лондон е по-скоро правилно.

А решението на УЕФА да даде мача на дестинация като Баку предизвика недоволство както сред двата отбора, така и сред запалянковците. Някои от тях трябваше да сменят три или четири самолета, за да стигнат до Азербайджан. Евроцентралата пък предостави само по 6000 билета на финалистите за 68-хилядния стадион.