Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спортните журналисти на "Дарик радио", начело с Томислав Русев, повече няма да работят за сайта Gong.bg, който създадоха преди малко повече от 12 години. Това обяви самият Русев в ефира на "Дарик".

Причината е забелязани "първи признаци на редакционна намеса", както се изрази той.

Gong.bg наскоро стана собственост на Кирил Домусчиев, като част от придобиването на Нова телевизия и пакета медии на "Нетинфо". Gong е сред най-посещаваните интернет български медии - не само в спортния раздел.

Решението на Русев и компания е в знак на солидарност с техния колега Николай Александров, който вчера официално напусна поста главен редактор на Gong.bg. Александров е популярен сред спортните запалянковци в България като привърженик на ЦСКА и намерението му стана ясно още в края на миналата седмица.

След повече от 25 години в ефира се променя дори името на знаковото предаване на Томислав Русев - вече няма да се казва Спортно шоу "Гонг" - за да не се споменава името на марката и от това да произтекат юридически казуси. Спира влогът "Без бутонки", правен от Русев и Александров по Gong.bg.

Сайтът Gong.bg беше създаден от екипа на Томислав Русен в началото на 2007 г., след като в края на 2006 г. честотата на спортото радио със същото име беше продадена и там започна да се излъчва чалга. 

"Редакционният екип на "Дарик радио" спира всякакво редакционно участие в спортния сайт Gong.bg, така започна Томислав Русев. - Правим го по няколко причини. Първата е абсолютна солидарност с Ники Александров, който днес (вчера, бел. ред.) напусна спортният сайт Gong.bg. Няма да го карам да каже съответните мотиви, защото има договор за конфиденциалност. Много юристи ще слушат това наше издание, няма да наливаме вода в тяхната мелница. 

Ще ви кажем някои неща от кухнята. Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме досега, е че забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Можем да влизаме в много подробности, но няма да го направим сега...

Ако се наложи впоследствие ще имаме много поводи да говорим за това си решение. Много наши приятели остават в Gong.bg и ние ще запазим приятелските си колегиални отношения с тях. Пожелаваме им лека работа и успех, ние винаги ще си обичаме този сайт, защото ние си го създадохме, ние си го обгрижвахме и ще си го приемаме като наш. 

Но спортният екип на "Дарик радио" никога не е търпял и най-малка намеса във вижданията как да изглежда нашият продукт. Благодарности на Радосвет Радев, който ни търпи 26 години и половина да говорим това, което искаме."

Русев добави, че тъй като е прекратен договорът на Александров и за "Без бутонки", той самият също напуска влога:

"Обадих се на нашата продуцентка от "Нетинфо" - на секундата напускам и аз. “Без бутонки” спира за излиза, колкото и да ми и мъчно - поредния ни проект, който пак създадохме с любов, пак налагахме и популяризирахме. Не съм малоумник, винаги съм имал чест и достойнство. Щом Ники го няма... ние го измислихме заедно и заедно спираме. Ще си правим нови продукти оттук нататък."

Последва уточнение от страна на Томислав Русев, след като и останалите редактори казаха по няколко думи:

"Мнозина ще си кажат, че отиваме на война, понеже собствениците на "Нетинфо", са и шефове на "Лудогорец". Ако го направим - казвам ви го тук, на наша тричасова планьорка си го говорехме, ще станем като тези, от които бягаме. Държа да го подчертая като продуцент - по никакъв начин няма да се промени отношението ни в коментари и репортажи към футболния отбор на "Лудогорец", който ние уважаваме, както всички останали футболни отбори."

"Марката "Гонг" няма повече да се използва в предаването. Няма да се наричаме Спортно шоу "Гонг". От днес ще се наричаме Спортното шоу на "Дарик радио". До вземането на друго решение", каза още водещият и поясни, че може да се направи конкурс, в който слушателите да определят новото име.

"Няма да говоря, но съм в готовност много да говоря. Бях си намислил да говоря", завърши Томислав Русев. 

Коментари

Баси позора!

Направо пишете - "Закриха Гонг"! Без Томислав, Ники Александров, Грънчаров и тн., това никакъв "Гонг" няма да бъде, а става точно като онова радио, чалга!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

Както винаги у нас - вестоносците са виновни.. Че УЕФА почва да пита за "шампионския" мач срещу юношите на Черно море.. Изпробвано още от едно мачле срещу пернишки юноши..
 's picture

Попова

няма драма

Александров и Русев не са лоши журналисти но няма никаква обективност в отразявянията им. Демонстрираха до баналност клубните си пристрастия. За тази цел си има клубни телевизии и вестници. Когато отразяваш за широката общественост пристрастията се оставят в къщи. Иначе ги влагаш и тях, а това изкривява и си е обикновена фенщина, не и журналистика.

никЪк не сте права драга Попова!

Изобщо не мога да се съглася с вас Попова! Без да бъда груб, смея да изразя съмнение, че изобщо си имате понятие от материята! Съмнявам се и да сте чели, слушали предавания и мнения на Томислав и Александров. Това, че не крият и даже афишират клубните си пристрастия, не значи, че са тенденциозни, а напротив! В случаи когато става въпрос за Левски и Цска, след като се изкаже единият, веднага следва и мнение на другия, или коментират заедно... Много мога да изпиша, но повечето запалянковци които ги слушат и гледат, знаят отлично за какво става въпрос. Това и една от причините да са толкова популярни! А за вас Попова, оставам с впечатлението, че сте свързана с въпросната медия и, или нейните собственици. Ако може да се говори за тенденциозност, то вие сте добър пример. Даже е прекалено явно!
 's picture

gopeto

За името на новото предаване.

Поредната тъпотия на един разградски отпадък никак не ме учудва. Навремето искаше да изгонят един спортен журналист от Диема тв, защото не хвалел неговите позьорчета - некадърните му футболисти. За Томислава Русев и Николай Александров няма кой знае какво добро мнение, но стават за слушане. Най-ме кефи, че са заклети левскар и цесекар и не само не крият това, ами го и афишират. Но всички в "Левски" се разбягват като чуят критиките на Русев, а в "ЦСКА" - на Александров. За новото име - предлагам им "Пред Банята". Преди години имаха подобна рубрика през ваканцията по време на олимпиадата в Лондон 2012. Струва ми се, че и в някоя телевизия имаха със същото има. А името идва от градинката пред Централна баня в София под ЦУМ, където до 1990 г. се събираха запалянковци, кибици и зевзеци и водеха люти спорове най-вече за футбол и за ЦСКА и Левски. Горе-долу като в "Гонг".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.