Ветераните на "Манчестър Юнайтед" разгромиха "Байерн" с 5:0 в повторение на историческия финал на Шампионската лига от 26 май 1999 г. (2:1). Двубоят снощи привлече 60 хиляди зрители на "Олд Трафорд", а приходите отиват за благотворителност.

Ако преди 20 години на "Камп Ноу" тимът на "червените дяволи" стигна до триумф с обрат за 102 секунди в добавеното време, този път доминираше.

Оле Солскяр срещу Мартин де Микелис.

Головете реализираха настоящият треньор Оле Гунар Солскяр (пак влезе като смяна), Дуайт Йорк, Ники Бът, Луис Саха и Дейвид Бекъм. Норвежецът Солскяр заби за 2:1 в онзи мач, след като влезе като смяна. Начело на "Юнайтед" беше Алекс Фъргюсън с почти целия си щаб от 1999-а.

Сър Алекс с Лотар Матеус.

В тима бяха почти всички от паметната барселонска вечер, с изключение на Райън Гигс. На линия не беше и Рой Кийн, който не игра на финала преди 20 лета заради наказание.

В същото време в редиците на "Байерн" липсваха повечето от героите на онзи състав. На "Олд Трафорд" стъпиха величия като Лотар Матеус, Щефан Ефенберг и Джоване Елбер.

Теди Шерингам този път не вкара на "Байерн".

Най-силно впечатление направи Дейвид Бекъм, който демонстрира отлична форма за възрастта си с марковите дълги пасове и отлична физическа форма. Фенове на "Юнайтед" веднага се пошегуваха в социалните мрежи, че старият му познайник Солскяр трябва да го привлече обратно.