Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС ще обяви дали вторият в листата на евроизборите - депутатът Делян Пеевски - ще стане наистина евродепутат или не, когато излязат окончателните резултати от изборите. Това се разбра от думите на депутата от движението Хамид Хамид пред Нова тв.

Юристът припомни, че водачът на листата Мустафа Карадайъ още по време на кампанията е обявил, че ще посещава Брюксел, но в качеството си на председател на ДПС.

"Колкото до Делян Пеевски, ще видим окончателните резултати, ще ги обсъдим, ще попитаме самия г-н Пеевски и тогава ще обявим дали той да стане евродепутат", каза Хамид Хамид.

Според първите данни от екзитпол на различните агенции ДПС взима между 12 и 14% от вота днес, което прави засега 3 мандата в ЕП. Трети в листата на ДПС (след Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски) е Илхан Кючук, а четвърта е Искра Михайлова.

Според Хамид обаче проведеният днес вот поставя един много важен въпрос пред партиите, участвали в изборите. И той е "защо избирателят не отиде да гласува". Причината - отчетената много ниска избирателна активност в днешния ден, при това на фона на много силна активност в други страни от ЕС. 

"На първо четене сме удоволетворени от резултата, връщаме си третата позиция, а сборният резултат на националистите е под нашия" - така депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира прогнозните резултати пред бТВ. 

Той припомни, че ДПС е партията, която е най-силно засегната от правилото за уседналост и в този смисъл резулатът от вота е в рамките на първоначалните вътрешни прогнози. 

На брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави всички избиратели, които са участвали в изборите и благодари на онези, които са подкрепили ДПС.

"България има нужда от ясна програма за ускорено развитие. Българските граждани от малките населени места не са в Европа на почивка, а на гурбет. Да създадем условия да не обезлюдяват малките населени места", каза още Карадайъ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.