Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Броят на финалистите на Световното по футбол през 2022 г. в Катар остава непроменен - 32, заяви ФИФА с официално съобщение на официалния си сайт. Казусът няма да бъде разглеждан на конгреса на централата на 5 юни.

В последните години се спекулираше, че още на азиатския Мондиал отборите ще са 48. Толкова със сигурност ще бъдат през 2026 г. в САЩ, Канада и Мексико, но президентът на ФИФА Джани Инфантино оставяше отворена вратата, че това може да стане още в Катар.

Възможността се свързваше с това съседи на емирството да се включат в най-голямото спортно събитие и да поемат мачове. След консултации обаче е преценено да не се прави промяна, тъй като времето до първенството вече не е толкова дълго. Има казуси свързани с логистиката, които трудно ще бъдат решени, подчертава ФИФА.

Припомняме, че това ще е първият в историята зимен Мондиал - той ще се проведе в периода ноември - декември 2022 г. 

Още през ноември Инфантино каза, че плановете за 48 тима след четири лета са нереалистични, но все пак остави крайното решение за тази година.

Би Би Си анализира, че причината ФИФА да изостави идеята е сложната политическа обстановка в региона. Катар е в лоши отношения с ОАЕ, Бахрейн и Саудитска арабия. Единствено Кувейт и Оман биха могли да станат съорганизатори, но те нямат готовност, пък и тук изникват въпросите с логистиката.

И така окончателно вече е ясно - на Мондиал 2022 ще има 32 отбора - за последен път. На Мондиал 2026 те вече ще са 48.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.