Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че има напредък в преговорите със САЩ относно намерението на Анкара да закупи ракетната система С-400 и да участва в проекта на Вашингтон за разработването на бойните самолети Ф-35, предаде Ройтерс.

Според него обаче все още могат да бъдат въведени санкции срещу Америка.

"Правим всичко, което нормалните двустранни отношения налагат. Въпреки че имаме проблеми от време на време, ние сме доволни, че досега не е имало някакъв рязък завой... Турция също се подготвя при определени обстоятелства да въведе санкции", сподели Акар.

Турция и Щатите са в обтегнати отношения заради решението на Анкара да закупи зенитно-ракетния комплекс С-400, който не може да бъде интегриран в НАТО. В отговор Вашингтон заплашва да я изключи от програмата си за изграждане на летателните апарати Ф-35, които 

Перлата на руската армия - зенитно-ракетният комплекс С-400. Снимка архив

Акар заяви пред репортери във вторник вечерта, че Турция отговорно спазва задълженията си по програмата и затова очаква тя да продължи.

"Никъде няма клауза в споразумението за Ф-35, която да гласи, че страна ще бъде изключена от партньорството, ако закупи системи С-400", заяви той. "Турция вече плати 1,2 милиарда долара. Ние също произведохме поръчани части на време. Какво повече може да правим като партньор?", попита Акар.

Той отбеляза, че преговорите с представители на САЩ продължават и днес.

Министърът допълни, че Турция обмисля да закупи американската алтернатива на С-400 - зенитно-ракетната система "Пейтриът". В момента двете страни обсъждали цената, трансфера на технологии и въпроси относно съвместното производство.

Коментари

 's picture

Petyo9

Когато

израелски пилоти на изтребители научили, че Русия въоръжава западните им съседи с С-300 и С-400 се усмихнали доволно: Ууухааа! Ако искат и С-800 да докарат! Тъкмо ще имаме безплатни мишени по които да тренираме!"

На Ердо му поомекнаха

На Ердо му поомекнаха кайсиите, а много серт го раздаваше, с кремълското джудже аркадаш щеше да става!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.