Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европарламентът ще започне разследване срещу британския евроскептик Найджъл Фараж, съобщи „Политико“.

Твърди се, че той не е декларирал получени дарения в размер на 450 000 лири (512 000 евро).

Председателят на ЕП Антонио Таяни поискал от петчленния Консултативен комитет, наблюдаващ кодекса на поведение на депутатите, дали Фараж го е нарушил.

През миналата седмица британската тв програма "Четвърти канал" съобщи, че Фараж е получил финансово рамо за 450 000 лири от застрахователния магнат Арън Бенкс - съосновател на групата „Напусни ЕС“, водеща кампанията за „Брекзит“. Сред даренията били кола с шофьор, пътувания до САЩ и луксозна къща в богаташкия лондонски квартал "Челси".

Говорител на Бенкс потвърдил за даренията и за тяхната цел пред Би Би Си. Той изтъкнал, че било въпрос на чест да се помогне на Фараж. Самият евроскептик заявил, че това е личен въпрос и че той не декларирал полученото пред Европарламента, защото му предстояло да напусне политиката и да започне нов живот в САЩ.

Коментари

Значи националистът Фараш се готви за "нов живот"

далеч от "нацията". Колко типично! И като знаем, че и на самия Банкси не му е чиста работата... Но първо ще натворят каквото могат: Брекзит, националистично представителство в ЕП... накрая ще подпалят къщата, ще изигратя прощален танц около димящите останки и ще си заминат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.