Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Австрийският президент Александър Ван дер Белен предлага предсрочни парламентарни избори в страната да се проведат в началото на септември. Това стана ясно след среща с канцлера Себастиан Курц. Ден по-рано самият Курц поиска именно този ход заради скандала, разтърсил Австрийската партия на свободата (АПС), която бе част от коалиционното управление на страната. Ван дер Белен и Курц разговаряха близо час при закрити врата. 

Снощи канцлерът обяви разпадането на коалицията между неговата Австрийска народна партия (АНП) и Партията на свободата след 18-месечно управление. Причината е корупционния скандал около вицеканцлера от националистическата формация Хайнц-Кристиан Щрахе. Той подаде оставка, след като изтече видео, в което разговаря с жена, представена като племенница на руски олигарх. 

По-късно днес президентът на Австрия ще се срещне с Норберт Хофер, който замени Щрахе начело на АПС, а по-късно - и с представители на други партии.

Коментари

дедо Ощавко's picture
дедо Ощавко
Ощавен маркиз

Е па, нема да е зле, да си

Е па, нема да е зле, да си направят и остерайхците едни извънредни въйборчета най-сетне, та да се преброят /за пореден пут/, дъл "еврей-итлеристите" им идват в повече или пост-цоц-олигарх-путлеристите им са качват на ЕС-главата. Събуди са, ма, Австрийо, китна и културно-философстваща "държавице"- Голем пиетет имам към Остерайх, да знайте.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.