Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европарламентът призова днес страните членки на ЕС да спрат планираните споразумения в енергийния сектор с Русия, включително за газопровода "Южен поток", предаде Ройтерс.

Санкциите на ЕС са недостатъчни и трябва да бъдат засилени, се казва в резолюция, приета от депутатите. Парламентът подкрепи последните санкции на Брюксел срещу Москва и осъди нейните контрасанкции като неоснователни. Той призова ЕС да обмисли изключването на Русия от сътрудничеството в областта на използването на ядрената енергия за граждански цели и на международната платежна система SWIFT. Депутатите препоръчаха отказ от стратегическо партньорство с Русия заради позицията й по отношение на Украйна.

ЕП приветства решението на Франция да спре доставката на бойните кораби "Мистрал" за Русия и призова държавите от ЕС да следват нейния пример при износа на стоки като оръжия и граждански или военни материали с двойна употреба, които не попадат в договорения обхват на санкциите на Европа.

Резолюцията "Положението в Украйна и състоянието на отношенията между Европейския съюз и Русия" бе приета на пленарна сесия в Страсбург с мнозинство. Тя обаче има препоръчителен хпарактер. Разширяването на санкциите може да бъде одобрено от Европейския съвет на ниво външни министри или държавни и правителствени ръководители.

ЕП гласува повече средства за земеделските стопани в ЕС, засегнати от търговските забрани на Русия. Предвидената за това сума трябва да бъде увеличена и обхватът на продуктите да се разшири, заявиха депутатите. Те призоваха също за маркетингови мерки за повишаване на популярността на селскостопанската продукция на ЕС на алтернативни пазари, за да бъде избегнато свръхпредлагането на вътрешния пазар в съюза. Тези средства следва да бъдат представени от фондове на ЕС, различни от земеделските, доколкото кризата е най-вече и преди всичко политическа.

Евродепутатите призоваха също Русия да освободи отвлечения от територията на Естония служител на контраразузнаването на прибалтийската република. Естон Кохвер бе похитен от служители на руските служби на 5 септември.

Ключови думи

Коментари

Дано тая зима стегне -40, те руснаците ще врътнат крана, и ще го духат всички западняци. Наиграха се!

Ще го духат на кукуво лято. Русия ще го издуха, защото ще фалира. Само си направи справка от какво се състои износа й. Над 70% е енергоносители. Тя затова рублата се срина. Пазарите показват за какво става дума. Питай обикновените руснаци дали вече не им идва вътрешно лудостта на Путин, защото това наистина са лудостите на един вманиачен компексар.

България вън от ЕС! Веднага!!! Ама ВЕДНАГА!

Радо

Какви хора трябва да сте, за да се радвате ако друга, чужда държава- в случая Русия- мачка вашата собствена държава. Такъв кретенизъм има само в България.

PG

Не хора, а безмозъчни родоотстъпници.

"Дано тая зима стегне -40, те руснаците ще врътнат крана, и ще го духат всички западняци. Наиграха се!" Ще го духат на кукуво лято. Русия ще го издуха, защото ще фалира. Само си направи справка от какво се състои износа й. Над 70% е енергоносители. Тя затова рублата се срина. Пазарите показват за какво става дума. Питай обикновените руснаци дали вече не им идва вътрешно лудостта на Путин, защото това наистина са лудостите на един вманиачен компексар.

Орлин

РУсия е изостанала и агресивна страна. На фона на всеобщите интеграционни процеси в света нейната имперска политика е тотално извън контекст. Всички мислят днес за бизнес, само руснаците искат да грабят още земя. А, и китайците впрочем имат някои идеи по въпроса :)

Точно така, спрете газта от Русия и викнете Шеврон да дупчи за шистов газ в Добруджа!!!! Всички вие, малоумници, които подкрепяте безмозъчната политика на ЕС, диктувана от Вашингтон, сте участници в едно колосално престъпление срещу собствените ви нации!!! Следващата крачка е да унищожите природата и държавите си заради омразата ви към Путин!!! Аз лично по-голяма простотия не съм виждал!!! Сопрете се бре, хора, не виждате ли какво ви готвят?!?!?! Вие всичките, дето викате против Южен поток, ще излезете ли на протест срещу шистовия газ?!?!?!?!?

Радо

Добре, разбрах само Путин може да го извикаме да дупчи- никой друг. Той може да унищожи Карадере с тръбите си за Южен поток, може да загради устието на Камчия за руснаци и като резултат българи да не се допускат там, може на пристанище Росенец да не могат наши митничари да влизат за да си съберат акцизите, могат от Газпром да диктуват какви закони да приема БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ.А кажи, умнико, Европейският съюз какво по- точно е направил- това че бие през пръстите Батко и братко, "бизнесмените"Стойков и Николов и други нагли далавераджии. Айде стига с тези папагалски опорни точки!

Нашите ще се спрът само ,като ЕС им обещае по-добри или поне същите кинти под масата за потока,който Русия е обещала.

моето мнение

Ако Русия беше изостанала страна, никой нямаше да се интересува от нея. Явно хората които пишат нещо подобно явно не са се оттърсили от посткомунистическия стрес синдром и делят света все още на комунисти и некомунисти. Тези които имат бизнес с Русия знаят че това е стана на технократи сега, които гледат само интереса си, националните си интереси. Нещо от което БГ може би трябва да се поучи и да престане да подтичва като сополиво ц....е след новите си по големи братя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.