Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националният сбор (24%) остава начело в намеренията за гласуване на европейските избори на 26 май пред президентската партия Република в движение (22%) според сондаж на “Опинион Уей Тилдър (OpinionWay Tilder), публикуван в четвъртък, съобщава “Фигаро”.

Разликата между НС и РВД, която е в коалиция с малката либерална формация МоДем остава стабилна последната седмица.

Дуетът начело на класирането води пред Републиканците, които имат 14% от предпочитанията.

Други анкети дават на НС преднина от 1 до 3 процента пред РВД.

Далече зад първите три партии е крайнолявата Непокорна Франция (8%), а някога управляващата Социалистическа партия има 5 на сто подкрепа, около прага за влизане в Европейския парламент.

Социолозите очакват избирателна активност от 40% от имащите право на глас, един процентен пункт надолу за седмица. Избирателната активност на предишните евроизбори през 2014 г. беше 42,4%.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.