Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква да очертае план за засилване на сигурността по границите и да преработи имиграционното законодателство в полза на кандидати, които говорят английски, които са добре образовани и имат предложения за работа, предаде Ройтерс, позовавайки се на висши представители на администрацията.

Шансовете проектът за мине през Конгреса, контролиран от демократите, са далечни, посочна агенцията, но той може да сплоти републиканците около общо виждане по темата преди следващите президентски избори през 2020 година. На тях се очаква имиграцията да бъде основен въпрос.

Десетилетия американските имиграционни закони са давали приоритет на семействата и около две трети от всички получили зелена карта имат семейни връзки с хора в САЩ.

Планът на Тръмп е да държи законната имиграция стабилна на 1,1 милион души годишно, но основаващата се на семейни връзки ще бъде само една трета от това. В замяна приоритет ще получат висококвалифицирани хора с осигурена работа, които ще могат да доведат съпрузите и децата си.

Законодателството продължава строежа на стената по границата на САЩ с Мексико и засилва граничните и митническите проверки. Таксите събирани на границите се увеличават, за да финансират инфраструктурата.

Екипът, разработил плана, включва зетя на Тръмп Джаред Къшнър. Той установил, че само 12 на сто от имиграцията в САЩ се основава на заетост и умения в сравнение с 63 на сто в Канада, 57 на сто в Нова Зеландия, 68 на сто в Австралия, и 52 на сто в Япония.

Като отдава предпочитания на имигрантите владеещи английски и притежаващи степени, квалификации и предложения за работа, планът ще позволи 57 на сто от зелените карти, които дават постоянно законно пребиваване, да се основават на заетостта.

Тръмп ще предложи да бъде премахната лотарийната система, която предлага на кандидати от страни източници на малко имигранти възможност да се преместят в САЩ.

Зелените карти издавани по хуманитарни причини се намаляват на 10 процента от 22 процента сега.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.