Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Загубени и гладни в Австрия? Американските граждани, които са изпаднали в беда в европейската държава, вече могат да потърсят помощ на неочаквано място - "Макдоналдс", съобщава АФП.

Според ново партньорство всички закусвални от веригата за бързо хранене в Австрия ще оказват помощ на американците да осъществят контакт с щатското посолство, съобщиха от дипломатическата мисия в сряда.

"Персоналът във всеки "Макдоналдс" в Австрия ще помогне за контакт с американското посолство за консулски услуги", написаха оттам във фейсбук.

Става въпрос за загубен или откраднат паспорт, помощ при пътуване и т. н.

Във фейсбук не закъсняха и коментарите по повод новата услуга - като потребителите веднага дадоха имена като "Маквиза" и "Макпаспорт".

Някои са доволни от улеснението, но други смятат, че от американското посолство ги третират като некомпетенти.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.