Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно."

Това заяви президентът Румен Радев в Асеновград във връзка с изказването на турския посланик Хасан Улусой вчера, съобщи агенция "Фокус".

Улусой заяви, че е добре българските власти да направят така, че да се учи "по-засилено" турски език в България, за да има все повече турски инвестиции у нас.

На изказването реагираха още вчера премиерът Бойко Борисов, лидерката на БСП Корнелия Нинова, вицепремиерът Красимир Каракачанов и други. Всички до един обявиха изказването за неприемливо

МВнР пък привика Улусой за даване на обяснения. Посолството обяви, че думите му били изопачени.

"Вчера докато мнозина дебатираха кой какво е казал и какво е искал да каже, с подкрепата на президентската институция сдружението на моята съпруга проведе финалната част на състезанието „Пазим езика си“ – говорим за българския език. В него взеха участие хиляди български деца от всички етноси", допълни държавният глава.

Коментари

Радев започна да плещи големи абсурди.

Абе неадекватник такъв! Кога ще се научиш, като ти напишат словото първо да го прочетеш, да го провериш за лапсуси и глупави твърдения и едва тогава да се излагаш с него пред обществото. Знаеш ли ти бе шапкар загубен, че в България едва ли не всичко де що има качествено и полезно, все отвън е дошло!?

Ъхъ

Клуб Z спестяват части от изказването на Радев, които предизвикват сериозни коментари: "Плевнелиев: Радев заблуждава и манипулира българското общество, няма нищо общо с инвестицията на Фолксваген" "Като почетен председател и създател на автомобилния клъстер на България апелирам президентът да стои настрана, както досега. По проекта работим и преговаряме заедно с правителството повече от година. Радев не е имал нищо общо. По-добре и да няма." "Българското общество днес получи още едно доказателство за разликата между популисти, в случая Радев, и обществено отговорни лидери, които мислят и действат дългосрочно, наистина искат тази стратегическа инвестиция да се случи, и именно затова мълчат и работят посветено повече от година", заключи Плевнелиев. https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/plevneliev-radev-zabluzhdava-i-manipulira-balgarskoto-obshtestvo-nyama-nishto-obshto-s-investitsiyata-na-folksvagen
 's picture

смехурко

Иво, не вярвам да пестят нарочно

Та глупостите, които този президент дрънка всеки ден, са необхватни и не заслужават коментар. И той и немският президент могат да си говорят всичко, защото са независими. Т.с. от тях нищо не зависи. Само, че Щайнмаер не вярвам да е с толкова проветрена от въздушни пътувания глава, за да плещи такива безумия понякога.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.