Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията за резервиране на превоз чрез платформа Убeр (Uber) излиза днес на Нюйоркската фондова борса с цена от 45 долара на акция, съобщи в. "Уолстрий джърнъл".

При първичното публично предлагане (ППП) компанията планира да продаде 180 милиона акции и да привлече около 8,1 милиарда долара свежи пари, постигайки пазарна капитализация от 82,4 млрд. долара. Това обаче е значително под прогнозите.

Вестникът отбелязва, че по-рано се очакваше цената на акция на компанията да бъде между 44 и 50 долара, а капитализацията й да достигне 90-100 млрд. долара.

Убeр се готви да осъществи днес един от най-внушителните дебюти на борсата в историята, но проявява предпазливост, отрезвена от трудностите, с които се сблъска нейния конкурент - компания Лифт (Lyft), отбелязва Франс прес.

Световният лидер сред платформите за наемане на лични автомобили с шофьор понижи амбициите след борсовите неволи на основния си съперник в САЩ - Лифт излезе на борсата в края на март при цена от 72 долара на акция, а при закриването на търговията вчера стигна до 55,18 долара на акция, което представлява спад от 23 процента.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.