Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Биткойн отново расте и вчера за кратко мина 6 000 щатски долара, стойността си от началото на бума на криптовалутите през 2017 г. 

Първата и най-популярна криптовалута се сриваше след спукването на криптовалутния балон през миналата година. Най-ниската си точка стигна да 1 февруари тази година, когато струваше около 3 400 долара - огромен спад спрямо рекорда през 1 януари 2018 г., когато мина 13 хил. долара за един биткойн.

През 2019 г. растежът обаче се възстанови и отново е стабилен - 4,5% на ден или около 60% от началото на годината. 

Броят на купувачите превишава този на продавачите, които също е окуражаващо за валутата. Това обаче не значи, че всички икономисти са оптимистични за бъдещето на Биткойн.

Някои дават положителни прогнози, но според мнозина криптовалутите трябва да бъдат забранени. Други смятат, че те все още са финансов балон, който ще се спука в близкото бъдеще. Много прогнозираха, че след спукването на първия балон, предизвикан от резкия растеж, валутата ще се срине до под 100 долара.

Това обаче не се отразява на пазара на криптовалутите, който скочи от $61 млрд. до $186 млрд. тази година.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.