07.05. Сама с морето. Съзерцание, възможно само през нощта. Усещане за свързаност, покой, разбиране. Почитане на бушуващите в двете ни души – моята и на морето – чувства, мисли, страсти. Всеки е сам със себе си и заедно с другия. Сливане и пречистване. Но само ако съм на брега. 

Вляза ли в морето през нощта, ме връхлита паниката. Че нарушавам покоя му, нарушавам ритъма му, нарушавам целостта му. Дори лунната пътека не ми помага. Тя, пътеката, ми е нужна от брега. Да налее очите ми с радостни сълзи, да захрани душата ми с вяра, а тялото с енергия.

Нощното море се разкрива напълно само ако си на брега. Само тогава ти разказва за себе си. Ако искаш да чуеш.

Думите са на съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева, а поводът е специален - разказ по снимка на нашия колега фото билд редактор Веселин Боришев.

Веско успешно развива своя проект chicklit365. 

Амбицията на сайта му www.chicklit365.com е да събере 365 снимки на Боришев – по една за всеки ден от годината. Авторките на текстовете под тях са само жени, в голямата си част публични личности, известни авторки, журналистки.

Фоторепортерът "събрал смелост" да помоли за текст и съпругата на държавния глава. Изпратил й няколко свои снимки, като тя избрала посочения горе морски пейзаж.

Макар реално страницата да се появи в интернет на 14 февруари, в нея могат да се видят кадрите, които Весеко е снимал още от началото на годината.