Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл имат момче. Това съобщи самият Хари, цитиран от Би Би Си.

Раждането на новия член на кралското семейство във Великобритания е започнало тази сутрин, а херцогът на Съсекс е бил неотлъчно до любимата си в този важен за двамата момент.

"Най-вълнуващият момент", възкликна гордият баща пред репортери. И майката, и бебето се чувстват добре. Все още семейството не е решило как ще се казва първият им наследник. 

Първото дете на херцозите на Съсекс Хари и Меган няма да бъде принц или принцеса, освен ако кралицата не се намеси, припомня каква е традицията Би Би Би.

Причината е решение на крал Джордж Пети от 1917 г., с което той е ограничил разпространението на кралските титли. На обръщението "негово кралско величество" и титлата "принц/принцеса" имат право само децата на кралицата, внуците (но само тези, които са деца на синовете ѝ). Сред правнучетата на кралицата право на нея има само най-големият син на най-големия син на принца на Уелс. Останалите потомци получават някоя от титлите на бащите си.

Единственият правнук, който има право да се нарича принц е Джордж, синът на принц Уилям. Кралица Елизабет издаде специални укази, с които сестра му Шарлот и брат му Луи също получиха титлата.

Синът на Хари и Меган е седми в линията за наследяване на трона след дядо си Чарлс, чичо си Уилям, тримата си първи братовчеди Джордж, Шарлoт и Луи, и баща си Хари. Очаква се бебето да получи титлата граф Дъмбартън.

Новината за бременността на 37-годишната Маркъл беше съобщена през октомври миналата година. Това е първо дете на щастливата двойка, припомнят агенциите.

Преди няколко седмици бъдещите родители обявиха, че искат появата на първата им рожба да бъде колкото се може по-лично събитие.

Очаквайте подробности