"Левски" победи "Ботев" с 3:1 в Пловдив в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Двубоят премина в отдаване на почит на Динко Дерменджиев, който бе погребан часове по-рано, а на поклонението му се стекоха хиляди хора.

За разлика от фиаското в срещата ЦСКА-София - "Левски" (0:0), когато само привържениците на "сините" почетоха Сашо Костов, днес и двата клуба, както и техните фенове, показаха, че могат да уважават големите в родния футбол. "Левски" също имаше повод - на 4 май Георги Аспарухов-Гунди щеше да навърши 76 години.

Отборите и съдиите излязоха с фланелки с лика на Дерменджиев и надписа "Легендите не умират". Имаше минута мълчание, а в 8-ата минута срещата бе прекъсната за ръкопляскания за Чико. Прякорът му ехтеше в базата в "Коматево".

"Почивай в мир, Чико" - такъв транспарант издигнаха пък левскарите.

"Левски" заигра по-добре от първите минути и в 22-ата откри от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Живко Миланов. Точен от 11-те метра беше Станислав Костов.

След това "Ботев" стана по-активен и на няколко пъти пропусна да изравни. Това стана в 66-ата минута, когато Тодор Неделев шутира и топката влезе в мрежата след рикошет. Звездата на "канарчетата" посвети гола си на Дерменджиев, показвайки тениската с образа му.

"Жълто-черните" тръгнаха да правят обрат, но получиха два гола в края. В 87-ата Станислав Иванов отново донесе аванс на "Левски", затвърден от Валери Божинов в добавеното време - 3:1.

Снимки "Ботев" (Пловдив)

Тимът на "Герена" беше без победа от близо месец - от 28-ия кръг, когато отново спечели като гост - във Варна. Оттогава имаше две загуби и едно равенство.

"Левски" повтори нещо и то срещу "Ботев". През юли миналата година "сините" биха "канарчетата" в Пловдив в първия мач на временния треньор Тодор Симов, заменил Делио Роси. Сега това стори и Георги Тодоров, назначен до края на сезона на мястото на Георги Дерменджиев.