Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две случайно избрани къщи за гости от регистъра на държавен фонд "Земеделие" в разследване на бТВ се оказаха на един собственик, разкри телевизията.

Става дума за туристически обекти, построени с евросубсидия в близкото до столицата село Караполци. 

Първата къща е субсидирана с 391 хил. лв. и е отворила през 2015 г. На нея липсва табела, че предлага нощувкка. Собственикът не отговаря на телефона си. А постройката би трябвало да е в експлоатация поне 5 години след откриването си през 2015 г.

Пред бТВ местни твърдят, че собственикът всъщност живее в къщата и отказва гости. 

Втората постройка, подбрана от журналистите, е по-голяма - с две сгради за живеене, гараж и барбекю. За нея от Европа са дошли 336 хил. лв. субсидия. 

За изненада на журналистите, се оказва, че двете "къщи за гости" са собственост на един и същи човек. От фонд "Земеделие" отказват коментар, оправдавайки се с течащата проверка на всички къщи за гости от страна на прокуратурата.

Коментари

Всичко ще смачкат и скрият!

Цацароцирка ще стане по-богат....
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

#КОЙ

Главният виновен е този, който е направил този нефелен закон с цел да се крадат евросредства необезпокоявано, разрешил е построяването и не си е направил "труда" да провери как се ползват къщите с години...
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

А ТОВА ПО СЪЩАТА ПРОГРАМА КОГА ЩЕ СЕ "ПРОВЕРЯВА" ПРЕДИЗБОРНО: " През последната година и половина в много български села се наблюдава друг парадокс - нямат канализация, дигите край водоемите са запуснати, ако съществуват, цялата основна инфраструктура е в тежко състояние, но строят... СПА центрове, игрища за баскетбол и стадиони. Строят здраво, защото по Програмата за развитие на селските райони могат да получат лесни пари за спортни обекти. Така малката и бедна община Ружинци, Видинско, се сдоби срещу 7 млн. лева с два стадиона, намиращи се само на 15 км един от друг. Най-тъжното е, че в много от селата живеят само пенсионери, които не мечтаят за баскетбол и за скъпи спортни зали. Вестник "Сега" също публикува разследване по скандалните случаи. Модата "всяко село със стадион" предизвика следния коментар на треньора на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов: "Няма канализация, а се строи спортна зала, която до една година ще бъде склад за ябълки най-вероятно." Константинов даде пример със залата в Горна Малина, открита с фанфари и затворена след това. И сравни инвестициите в два спортни обекта - в Годеч и в Ботевград. В едната зала мястото излиза 10 000 лева, в другата - 2500 лв. Как се обяснява ценова разлика от 5 пъти?! Има и стадиони, построени кой знае защо край реки, и вече наводнени, отбелязва Черната книга. Междувременно и друга мания превзе малки и големи градове, села и паланки - велоалеите. Из цяла България вапцват тротоари и платна с блажна боя за коридори за колоездачи. Изборът на трасета често е толкова безумен, че вбесява и велосипедистите, и пешеходците. А цените са направо умопомрачителни. В Плевен направиха сбъркани велоалеи. После ги заличиха и трескаво започнаха да чертаят нови, но почти без място за пешеходци. Велоалеите са част от цялостен проект за градския транспорт, който струва 4.5 млн. лева - не ги ли направим до 31 декември, губим еврофинансиране, казва новият кмет Георг Спартански. И село Алдомировци, Софийско, с малко над 1200 жители, си има нова велоалея, нищо че няма особен трафик и че водопроводът не е ремонтиран от 70 години и редовно наводнява близките къщи. Кметът обаче е оптимист: "Сега ако има десет човека, ще дойдете догодина, ще видите колко хора ще се движат, деца, възрастни." Из Черната книга за правителствените разхищения...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.