"Левски" се раздели със старши треньора си Георги Дерменджиев, съобщи днес клубът на сайта си.

В съобщението се посочва, че в плановете на ръководството на "сините" е влизало дългосрочно сътрудничество с наставника.

"Причината обаче, поради която това няма как да се случи, е незадоволителното представянето на отбора в последно време. Загубата и представянето в последния шампионатен мач на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ срещу "Берое" наложиха спешните мерки, за да може тимът да бъде стабилизиран в оставащите срещи от плейофите в Първа професионална лига", заявява ръководството на клуба.

То благодари на Дерменджиев за работата и му пожелава "бъдещи професионални успехи".

Георги Тодоров ще води отбора до края на сезона, като негов помощник-треньор ще бъде Красимир Петров, се казва още в съобщението.

Според него останалите треньори от щаба на Дерменджиев запазват постовете си и ще помагат на Тодоров, който в последните години е наставник в детско-юношеската школа на клуба.

Бившият футболист на "Левски" е предпочетен, тъй като има нужния лиценз "УЕФА Про". Той има два престоя в миналото като старши на "Герена". Сега е четвъртият треньор на "Левски" от началото на сезона след Делио Роси, който беше пред лятото, Славиша Стоянович и Дерменджиев. Тодоров на теория беше начело и след раздялата с Делио Роси - именно заради лиценза, иначе наставник се водеше Тодор Симов.

Георги Дерменджиев записа 11 мача начело на "сините" - 5 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Независимо какъв е моментът, трябва да има градивност. Не съжалявам в никакъв случай, че съм приел предложението да водя отбора. "Левски" е емблема, бранд, име, заяви  Дерменджиев пред репортери на "Герена", докато вече бившият му отбор тренираше под ръководството на Георги Тодоров. - Не съм задавал въпроси за причината за решението. Приемам го стоически. Решено е от собствениците. Павел Колев го сведе на мен като информация. Оттам насетне аз не искам да разпитвам защо и как. Аз обичам футбола. Това е моята професия. Искам отбора, в който съм, да играе добър футбол. Феновете са едното нещо, което ме впечатли в "Левски". За негативизъм не искам да говоря.“