"Берое" би "Левски" с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от първата шестица на футболния ни елит. Старозагорци обърнаха "сините", като и трите гола паднаха след почивката.

Станислав Костов даде аванс на "сините" в 49-ата минута, но още в 54-ата Карлос Охене изравни с майсторски удар без подготовка.

В 77-ата Педро Еуженио сложи успешен край на контра, при която получи завършващ пас от влезлия малко по-рано като смяна Мартин Камбуров. Таранът този път не "прободе" любимата си жертва, но имаше решаващ принос за успеха.

Така "Левски" не се възползва от загубата на "Лудогорец" по-рано днес с 1:2 от "Черно море". "Сините" в четвърти пореден мач са без победа като домакини. А в последните три имат само една точка и един гол. Пет кръга преди края левскарите са на 11 точки от "орлите" и на шест от ЦСКА-София. Шанс за тях е, че четвъртият "Ботев" е на цели 12 пункта.

До края в първата шестица остават пет кръга - тимовете още веднъж ще играят всеки срещу всеки при разменено домакинство.

"Левски" се беше погрижил да отдаде почит на починалия наскоро Александър Костов. Тимът излезе с фланелки с лика на величието и номера му - 11. Имаше и минута мълчание.

В началото на срещата Паулиньо уцели напречната греда на гостите с фалцов удар. Тази и още няколко ситуации със суматоха пред двете врати бяха най-интересните преди почивката. Напълно равностойни първи 45 минута.

След почивката "Левски" поведе набързо - Костов заби 21-ия си гол след добра акция и пас на младока Станислав Иванов.

"Берое" бързо върна попадението, след като топката се насочи към Охене след рикошет и той от воле не остави много на Николай Михайлов. 

Домакините се хвърлиха в атаки, но реално нямаха игрово предимство. Привлеченият през зимата от "Берое" Мартин Райнов едва не огорчи бившия си отбор с глава. Станислав Костов обстрелва Душан Перниш, но този път без успех.

При втората си по-добра възможност "Берое" реализира отново - похвална ефективност. А "Левски" не стори нищо интересно в атака до края. 

В събота и неделя няма да се играят мачове в професионалния ни футбол, а в понеделник от 20 часа е срещата "Ботев" (Пловдив) - ЦСКА-София.