Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петър Хубчев напуска националния отбор на България от 1 май, като почти сигурна следваща дестинация за треньора е "Левски". Това съобщава dir.bg.

Информации по темата бяха публикувани из медиите в последния месец, но от клуба, както и от Българския футболен съюз, тогава се надпреварваха да отричат. Сега обаче връщане назад няма - поне по отношение на раздялата с "лъвовете". Проверка на Клуб Z показва, че наставникът си тръгва от националния.

Оказва се, че Хубчев вече е подал молба за разтрогване на договора с БФС от 1 май. Това означава, че той няма да води България във важните европейски квалификации срещу Чехия и Косово (7 и 10 юни).

Фаворит за негов наследник е Красимир Балъков, който сега води "Етър". Засега БФС не коментира, а също така Хубчев и Балъков.

Пред "Дарик радио" изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заявява, че не е наясно с намерение на Хубчев да си тръгне. Ако това е така, не е свързано със "сините" уверява Колев.

55-годишният треньор на националния изкара на поста две години и половина, като видимо подобри представянията и дисциплината на отбора. Не успя да класира България на Мондиал 2018, но това не е голяма изненада.

Хубчев ще е треньор на "Левски" от новия сезон, като най-вероятно ще се наложи клубът да поеме обезщетението, което се полага на БФС за прекратения договор от страна на селекционера. То е в размер на три месечни заплати, като по същия начин си тръгна Ивайло Петев през есента на 2017-а, за да го наследи точно Хубчев.

Балансът на селекционера за периода му начело на България в официални мачове е шест победи, пет ремита и четири поражения. Най-добрите моменти бяха победите над Холандия (2:0) и Швеция (3:2), а най-лошите - вероятно последните два двубоя (1:1 с Косово и 1:1 с Черна гора у дома).

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.