Катрин Тасева демонстрира страхотна форма в последния ден на Световната купа по художествена гимнастика в София и спечели три сребърни медала във финалите на отделните уреди. Така отличията й в "Арена Армеец" са общо четири.

А общият баланс за националките ни е шест отличия. След титлата от вчерав многобоя, тази вечер ансамбълът се окичи със сребро на три обръча и два чифта бухалки.

Във финала на топка Тасева се представи отлично и получи оценка 19,950 точки за изпълнението си, с което се нареди на втора позиция. Състезанието бе спечелено от рускинята Екатерина Селезньова с 20,700 т., а на трето място остана Линой Ашрам от Израел с 19,600.

Другата ни представителка във финала Невяна Владинова допусна неточности в изпълнението си и получи 19,100 т., което ѝ отреди шеста позиция.

На бухалки Тасева също бе на много високо ниво и заслужи 20,650 т. за изпълнението си, като бе победена единствено от Линой Ашрам, оценена от съдиите с 20,900. На трето място е Александра Солдатова (Русия) с 20,050.

Във финала на лента Тасева грабна 19,400 точки, като това също бе втори най-добър резултат и тя отново спечели сребърния медал. Титлата бе спечелена от Солдатова с 19,700 т., а на почетната стъбличка се качи и Линой Ашрам (19,150).

Владинова и Тасева участваха и във финала на обръч, където се наредиха съответно на четвърто и шесто място.

Вчера Катрин Тасева взе бронзовия медал в многобоя.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска получи много аплодисменти и сребърни медали във финала на обръчи и бухалки. 

Такъв отреди оценката 24,050 т. (15,900 на трудност и 8,150 за изпълнение). Първото място е за петорката на Украйна - 24,100, а третото за Япония - 23,600. 

Преди това националният ни ансамбъл остана на шеста позиция на пет топки. Българските момичета допуснаха грешка и изпусната топка малко преди края на съчетанието си и получиха оценка 21,050 т. От нашия щаб подадоха контестация, която обаче не бе уважена от съдиите и оценката остана.

Златният медал бе спечелен от ансамбъла на Беларус, който се представи на много високо ниво - 23,600. Среброто бе спечелено от Япония - 23,250, а на почетната стълбичка се качиха и рускините с 23,150.

Вчера нашите момичета вдигнаха на крака публиката в зала “Арена Армеец”, след като спечелиха категорично титлата в многобоя.