Целта на “Апартаментгейт” е да компрометира евентуалните кандидати за нов главен прокурор, каза днес вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Заради съмнения в начина, по който те или техни близки са придобили имоти, временно се оттеглиха от постовете си шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, шефът на следствието Борислав Сарафов и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

“Аз имам моя теория. Целта на този скандал не са местните избори,

а изборът на нов главен прокурор”, каза Каракачанов пред би Ти Ви. “Да се ударят хора от съдебната система, които ще бъдат потенциални кандидати”.

“Цветан Цветанов беше косвена жертва в един подобен сценарий”, добави той.

По думите му развитието на аферата “малко се превръща в лов на вещици”.

Коментирайки протестите в Габрово, Каракачанов каза, че един от задържаните за побоя над продавач е с условна присъда в изпитателен срок, а другият е с присъда, на която още не са написани мотивите.

Министърът каза, че силите на реда няма да толерират насилие от страна на пияни крайнодесни демонстранти.

“Не може млади българи с качулки, с боксове и пили алкохол да нападат полицията”, каза Каракачанов.

Той отрече клипът на побоя да е пуснат с политическа цел във Фейсбук, за да отклони вниманието на други, засягащи управляващите скандали.

“Не го познавам това момче”, каза министърът за пострадалия собственик на магазин. “Собственикът на магазина са е пуснал клипа. Аз какво получавам от този клип?”