Кметът на Сливница Васко Стоилков от ГЕРБ се похвали, че е осъдил лидерката на БСП Корнелия Нинова на три инстанции заради нейни думи срещу него отпреди местния вот през 2015 г. Това се случи на специален брифинг в централата на управляващата партия. Новината се съобщава само няколко дни, след като депутатката от левицата Елена Йончева осъди премиера Бойко Борисов - също за клевета.

Разликата между двете дела е, че това на Стоилков срещу Нинова вече е приключило, а това на Йончева срещу Борисов премина преди дни през втората инстанция и вероятно предстои трета.

Стоилков цитира някои от думите, използвани от Нинова по негов адрес, заради което я е осъдил. Например "нагъл, самоповярвал си, местен дебирей". Соцлидерката се била обърнала към кмета и с думите: "Къде се намираш, бе, г-н Стоилков, това да не ти е бащиния..."

Кметът на Сливница обясни, че чак сега съобщава за делата, защото първо изчакал Нинова да си плати 2000 лв. по иска, заведен срещу нея. Това е присъденото му обезщетение. Тя не го направила и затова Стоилков се обръща към съдия-изпълнител. 

"Говорителите" на ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски традиционно поговориха по адрес на лидерката на БСП, припомняйки вече добре познатите си истории с "Техноимпекс" и как била зам.-министър по времето на СДС.

Биков обаче се обърна и към "българската Кьовеши", както, по думите му, сама се била наричала водачката на листата на социалистите за евровота Елена Йончева. Поводът - когато тя осъди Борисов на втора инстанция призовала за оставката му, защото българите не искали премиер - "доказан лъжец". Депутатът от ГЕРБ попита дали Йончева има същите критерии за лидерката си, след като тя дори е осъдена заради клевети окончателно. 

От ГЕРБ категорично отказаха да отговарят на въпроси за "връщането" на Цветан Цветанов в Народното събрание като "нещатен сътрудник" на ПГ на ГЕРБ. По-рано през деня лично Борисов разкритикува този акт, въпреки че наследничкатана Цветанов начело на депутатите Даниела Дариткова защити решението. 

Кметът Стоилков отговори само на един въпрос - за протести в града му заради лоша инфраструктура. И нарече протестиращите "провокатори". От демонстрациите досега е минала около година. Кметът увери, че скоро ще бъде обявена обществена поръчка за ремонт на пътя.