Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов направи изявление по повод днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Той заяви, че специално е попитал зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов защо е казал, че няма кой да го накаже за "Апартаментгейт".

"Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг. Не заставам зад тях. Аз съм за анкетна комисия. Ако искаме да бъдем коректни, трябва да има. На г-жа Цачева дори не ѝ позволих да се върне като депутат в парламента. Другите партии и институции да решават за себе си", заяви Борисов.

Той заяви, че е отишъл най-добронамерено на КСНС, но е недоволен от преразказите на Корнелия Нинова след заседанието.

"Тема борба с корупцията има и в САЩ, в Европа, във всяка държава. Чух преразкази, които не съответстват на истината. Това беше просто един предизборен подарък от г-жа Нинова. Преразказът обаче не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", обясни Борисов.

Той обясни, че в началото Нинова е заявила, че всяка година се крадат по 10 млрд. лв. Елементарната аритметика обаче показвала, че капиталовите разходи на България са 5 млрд. лв. Борисов попита още как така президентът винаги кани министри в чужбина, които му организират бизнес форумите, а после твърди, че министрите са корумпирани.

"Като са корумпирани, не ги взимайте", заяви Борисов.

Той даде и обяснения защо има резерви към кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски прокурор. И посъветва Нинова, която заяви, че я подкрепя, да попита управляващите в Румъния социалисти за Кьовеши.

"Аз не вярвам, че френският кандидат, ако е, в Европа ще процъфти корупцията. Кое ви дава право да го говорите?", попита Борисов.

И допълни:

"Европейският съвет не се е занимавал, аз не съм гласувал. Взехме решение новият Европарламент да се произнесе по европейския прокурор".

Борисов призова "да махнем другото клише, че не са ни свободни медиите".

"Медиите всичко изнасят, няма нищо скрито. "Апартаментгейт" вече 15-20 дни от сутрин до вечер. Благодаря на всички, които това са го направили. Имаме абсолютно свободни медии. Нищо не е останало скрито, няма значение кой какъв е. Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка. Заради "Апартаментгейт" без още да се произнесли... Попитах коя друга партия го е правила", каза Борисов.

Той зададе и въпроса "къде всъщност е заровено кучето". Според него БСП и президентът Радев искат нов антикорпуционен закон, за да може шефът на КПКОНПИ да се назначава от държавния глава.

"Като ги гледах как се споглеждат Корнелия Нинова и Иво Христов разбрах кой ги е писал всички тези работи", каза Борисов.

И отново повтори как външният дълг е свален от 28% на 18%, как правителството е събрало пари, за да плати двата реактора на АЕЦ "Белене", за американсктие централи, за КТБ, как всички заплати са увеличени, на пенсионерите всяка година се отпускат по 50 млн. лв. за Коледа и Великден, а БВП към момента е 116 млрд. лв., България никога не е имала по-висок БВП и т.н.

"За европейския прокурор като дойде време пак можем да седнем да го решаваме. Давате ни нов зкаон, стоите си вкъщи да си почивате, като чираци ни възлагате работа", каза още Борисов, обръщайки се към БСП.

И продължи:

"По този начин, по който са тръгнали олигарсите собственици на медии и войната помежду им, до такава степен се изпоачава истината и от едните, и от другите, че трудно се ориентираме кое е обективната истина. Ако не ни покажат апартамент с асансьор, трудно се ориентираме".

Борисов не пропусна да спомене и как митниците са задържали рекордно количество наркотици, а знакови "перачи на ДДС, тютюневи, алкохолни и всякакви босове" са били задържани.

"Не пожелаха да се говори по темите, свързани с приватизацията. Или услужливо се казва "последните 10 години". След Орешарски  заварихме бюджета на дефицит. Бяха вдигнали полицейските заплати, без да има обезщетение. Ние като дойдохме събрахме от контрабандата парите, за да ги платим. За пример се дава България, вижте какво става в Гърция. Да сте чули, да сте видели, нещо с което се справихме прекрасно, дават ни за пример. С толкова добро насторение си тръгнах, толкова бяхме радушни с президента. Явно като си тръгнем и някой влиза при него и приказва такива неща", продължи Борисов, скачайки от тема в тема.

"Яростно бранене на стакувото. На кое статукво? На тая 115-годишна партия. Ние сме партия на 10 години в тези 8 години е ръст на всичко", каза още Борисов.

Коментари

fake news's picture
fake news
fakenews

Мутрата да се бори с корупцията

е малко като пчелите да се борят с меда. Ако не идеха избори, замитането щеше да става с далеч по-груби методи.

Калин

Назначеният от Решетников, емотикон на Русия чете каквото му напишат. Този който му пише речите, Иво Христов, е син на човек от комунистическите служби , а именно РУМНО. Румен Радев бе избран с помощта на ДПС, без гласовете на ДПС , той нямаше как да стане президент.
fake news's picture
fake news
fakenews

Май още ви боли за Цеца Секса,

небезизвестна с уменията си партийна фигура на БКП от Плевна, взела "диплома" по право с обикновена проституция. Защо не избутахте напред за кандидат някой, който можеше да победи Радев? Дали Решетников не ви раздава и на вас нареждания?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Еднояйчни политически близнаци!

ЦВЕТАНОВ КАЗАЛ, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО НАКАЖЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ С АПАРТАМЕНТА МУ. БОРИСОВ ТВЪРДИ, ЧЕ ОСВЕН БОГ И НАРОДА, и Той може да накаже Цветанов. Може ли Борисов наистина да накаже Цветанов? И ако можеше, защо не го наказа, след като Цветанов безспорно е за оттегляне. . В случая с Цветанов Борисов е напълно парализиран за наказателни действия спрямо съратника си, освен за празнословие и перчене. БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ са две еднакви души, еднакви същности, еднакви злосторности, еднояйчни политически близнаци, облечени са само в различни кожи. Борисов се счита за месия, почти за Богоравен! Не понася никаква критика. Абсолютен култ! Направи Цачева за смях на президентските избори, с едно кихане издуха президент Плевнелиев, за да освободи стола за Радев. Ако накаже Цветанов, наказва себе си. А това с почти Богоравния Борисов, който печели избори по конюнктурни обстоятелства, но той счита, че ги печели заради месианството му да ликвидира докрай българската държавност, просто не може да се случи! Затова в случая Цветанов е правият! Затова е непоклатим далавераджия!
Тотка  Фрутева's picture
Тотка Фрутева
тути фрути

Много го поетизираш! Нещата

Много го поетизираш! Нещата са доста по-прозаични. От Кремъл са заложили на Борисов, защото още като курсант последна година, е дал едно много силно доказателство за вярност. От друга страна е много страхлив, а другите му нарцистични достойнства ги знаем. Но, правилата са такива, че избраният трябва да бъде следен изкъсо. Както семейството на Живков и Людмила бяха следени от Славков - човекът на Кремъл във фамилията. Боко и Цвъко не са близнаци, а т.н. паралелна агентура. А се и допълват, щото Боко е толкова мързелив, че му се квичи.
 's picture

noobest

Цачева

Ако не ме лъже паметта, Цецка Цачева НЕ стана депутат на последните избори и Той (да се свети името Му) затова я направи министър. Ако не греша (моля някой от екипа на клубЗет да провери избрана ли е Цачева за депутат в това НС), това изречение в официално изявление: "На г-жа Цачева дори не и позволих да се върне като депутат в парламента.", не качва ли Светиня Му на въртележката?
Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

За Цачева

не те лъжи паметта, но за Борисов това няма значение, защото това няма значение за 90% от българите.
Клуб  Z 's picture
Клуб Z
Clubz.bg

Цецка Цачева все пак бе избрана за депутат

Донякъде сте прави, че Цецка Цачева не бе избрана от раз за депутат от Плевен, тъй като преференциален вот я измести от второто на четвърто място, а ГЕРБ спечели в района три депутатски места. Първото място обаче бе за Ивайло Московски, който вече не е министър, но не е и депутат и това автоматично вкарва Цачева в НС. Факт е също така, че тя се е отказала от депутатското си място в полза на петата в листата Ралица Добрева, която беше депутат и докато Цачева бе министър. За това има и съответното решение на ЦИК от 7 април т.г. - https://www.cik.bg/bg/decisions/87/2019-04-07

Прав е

Простотията бележи недостижими хоризонти.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!! ТОЙ ГОСПОД ВЕЧ СИ ГО Е НАКАЗАЛ:

Водещ на ПАНОРАМА: Да, за да няма потоп отново (с. БИСЕР).... Цветан Цветанов: ... в момента се създава необходимата организация за контролирано изпускане там, където позволява, със съответните изпускателни кранове да се изпуска водата, да не надвишава нивото, което би могло да застраши ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, КОИТО ЖИВЕЯТ И ИМАТ СЪОТВЕТЕН ЖИВОТ и това, което е изключително важно според мен, е, че действията, които бяха предприети, доведоха до една много добра организация, за да преодолеем последствията и да бъдем готови за новите предизвикателства, които ще стоят пред нас." ............... Питат Цветанов за осъдените в Малайзия. Вика: „Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни…” И това като ти го каже точно министърът на оазиса…................ „Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет…” Туш! Оркестъра - ТУШ...
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

браво

хората на ГЕРБ са рая, която началниците на партията омайва с приказки и хвалби, а раята е страхлива и глупава затова не наказва. Виж Господ Бог и Бог Бойко това е друга работа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.