Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спецсъдът очаквано отстрани временно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева, съобщи Нова тв.

Магистратите са съгласни с доводите на прокуратурата, че, ако са на поста, и двамата могат да попречат на разследването.

Сред истинска канонада срещу кметове от различни точки на страната от страна на спецпрокуратурата, Рейзи е поредният с обвинение - в случая заради договори за строително-ремонтни работи на стойност около 2 млн. лв. 

Според БНР мотивите само на днешното дело - за отстраняването, са 66 страници. Заседанието започна с искане на защитата за прекратяване на делото. Според адвоката на Рейзи и Мусева, спецсъдът не е компетентен да го гледа, защото разследването се води от Софийската градска прокуратура и докато не се стигне до внасяне на обвинителен акт, то ще е от компетентността на Софийския градски съд. Прокуратурата не се съгласи, съдът също и започна делото по същество, като адвокатът на двамата се опита да обезсмисли отстраняването, като представи молби за отпуск, подписани днес от двамата, за дълъг период от време - до юни.

Според прокуратурата Рейзи и Мусева в съучастие с още едно лице са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет, като парите, предназначени за ремонти и строителство, отивали не при фирмата - изпълнител, а у частно лице.

По делото трябва да бъдат разпитани много от подчинените на двамата и затова, според прокуратурата, ако останат на позициите си, те ще повлияят на техните показания. С това не се съгласиха нито Рейзи, нито Мусева и поискаха съдът да откаже на прокуратурата да ги отстрани от длъжност.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.