Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин ще обсъждат двустранен безвизов режим и съвестно производство на военна техника, пише в Туитър шефът на комуникациите на Ердоган Фахретин Алтун.

 

“Нашият подход към отбранителното ни сътрудничество с Русия покрива широк обсег от въпроси, включително реципрочните покупки на военно оборудване и съвместното производство”, казва Алтун в навечерието на среща на двамата президенти днес в Москва. “Отбранителната промишленост представлява и ще продължи да представлява важна част от нашите двустранни отношения”.

"Нашето сътрудничество с Русия продължава да става все по-силно ден след ден", каза самият Ердоган пред репортери, преди да излети за Москва. "Безвизовото пътуване е, разбира се, тема, която е в нашия дневен ред".

Изявленията идват на фона на обтягащи се отношения между Анкара и западните й съюзници начело със САЩ заради намерението на турското правителство да купи руски зенитни ракети С-400.

САЩ предупредиха, че такава сделка може да осуети доставката на последното поколение американски изтребители Ф-35 за Турция.