Финалът за Купата на Футболната асоциация на Англия ще противопостави "Манчестър Сити" и "Уотфорд" на 18 май.

Днешният втори полуфинал между "Уулвърхемптън" и "Уотфорд" (2:3) ще влезе в историята със своя драматизъм. "Вълците" водеха с 2:0 малко преди края, но "стършелите" не се отказаха и духът им бе възнаграден.

Дохърти откри в 32-ата минута, а в 62-ата Хименес увои и "уулвс" явно помислиха, че идния месец ще се завърнат на "Уембли". В 79-ата влезлият като смяна Деулофеу намали и арената настръхна. 

В последните секунди на добавеното време съдията отсъди дузпа за отбора, на който някога президент беше Елтън Джон. Реферът ползва ВАР. А капитанът Дийни изравни и прати срещата в продължения.

Малко преди края на първото Деулофеу окончателно си спечели статута на герой на вечерта с втория си гол за 3:2. До края резултатът остана непроменен и "Уотфорд" ликува.

Вчера "Манчестър Сити" победи икономично с 1:0 "Брайтън". Габриел Жезус бе точен още в 4-ата минута. Така "гражданите" продължават да водят битки на три фронта, след като вече си осигуриха Купата на лигата.

В мач от Висшата лига "Евертън" срази "Арсенал" с 1:0. "Топчиите" са четвърти. Те изостават на 1 точка от третия "Тотнъм", "Челси" е със същия актив, а "Манчестър Юнайтед" има 2 т. по-малко.