Избирателните секции в Турция за предсрочните избори на 5 октомври са 136. Това показва решението на ЦИК за определяне на местата за гласуване в чужбина.

От списъка става ясно, че само в Бурса, където има голямо съсредоточие на изселници от България, секциите са повече от 40.

Решението на ЦИК показва, че интернет кампаниите, призоваващи  сънародниците ни зад граница да гласуват, са дали резултат, защото в САЩ, Испания и Великобритания след подадените заявления са разкрити голям брой избирателни секции.

В Щатите броят им е 42, в Испания - 41, а във Великобритания -  40. В Гърция избирателните секции са 15, а в Кипър са открити още 7. В Германия секциите са 19, а във Франция - 11.

В Полша отново ще има избирателна секция в Ленкница, където на евровота през май пуснатите бюлетини бяха единствено за ДПС. Само преди няколко дни от този град не бе подадено нито едно заявление за гласуване на изборите на 5 октомври.

Вижте пълния списък на секциите в чужбина на таблицата ТУК. Някои от градовете в списъка са със сбъркан правопис. Естествено Сидней би трябвало да се разбира като Сидни.